Taxa vamala

Definitie Taxa vamala

Taxa perceputa de stat cand marfurile trec frontiera statului respectiv.de regula, statul percepe taxe vamale numai la import.In tarifele vamale, fiecarei pozitii a nomenclatorului de marfuri ii este asociata taxa vamala corespunzatoare.La stabilirea taxelor vamale, se iau in seama ca elemente de baza diferentele intre preturile interne si cele externe.Nivelul taxei vamale depinde de nevoia de protectie, taxa fiind cu atat mai ridicata cu cat conditiile de productie pe piata interna sunt mai defavorabile fata de cele ale exportatorilor straini.Se disting urmatoarele grupe de taxe vamale:a) Din punct de vedere al gradului de protectie:- taxe vamale protectioniste- taxe vamale prohibitive- taxe vamale de retorsiune- taxe vamale compensatorii- taxe vamale anti dumping.b) Din punct de vedere al modului de percepere:- taxe vamale ad-valorem- taxe vamale specifice- taxe vamale mixtec) Dupa modul de fixare a taxei vamale, ca urmare a intelegerii intre state:- taxe vamale autonome- taxe vamale conventionale- taxe vamale preferentiale.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Taxa vamala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Taxa vamala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Taxa vamala. Definitiile termenilor despre Taxa vamala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Taxa vamala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Taxa vamala.