Openmind, MusicMaster şi Lifebox sunt câştigătorii Innovation Labs 2.0

BUCURESTI - 20 mai 2014

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie

Cea de a doua ediţie Innovation Labs s-a încheiat luni, 19 mai, la Demo Day. În cadrul evenimentului, echipele finaliste din Bucureşti şi Cluj au prezentat produsele dezvoltate pe parcursul celor trei luni ale programului şi au concurat pentru premiile oferite: cea mai bună afacere, cel mai bun produs şi cel mai bun pitch. Openmind, MusicMaster şi Lifebox au fost echipele desemnate câştigătoare la finalul programului.

Openmind, MusicMaster şi Lifebox sunt câştigătorii Innovation Labs 2.0

Organizat cu sprijinul Orange şi Microsoft YouthSpark, Innovation Labs 2.0 a debutat în luna martie cu două hackathoane în urma cărora cele mai bune echipe au fost selectate pentru a intra în programul de pre-accelerare. Au urmat 3 luni în care tinerii au lucrat la dezvoltarea ideilor de afaceri sub îndrumarea mentorilor şi profesioniştilor care le-au fost alături.

La Demo Day, echipele au avut ocazia să demonstreze progresul înregistrat în toată această perioadă şi să prezinte în faţa audienţei rezultatele obţinute de-a lungul programului. Evenimentul a fost moderat de Andrei Pitiş, antreprenor, investitor angel şi profesor asociat în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.

„Mă bucur să văd în sală antreprenori cunoscuţi, alături de profesionişti din firme de tehnologie, reprezentanţi ai mediului academic şi jurnalişti şi că putem să vorbim astăzi despre un ecosistem puternic în România. Ne-am propus să creăm prin Innovation Labs un loc unde greşeala şi eşecul sunt ridicate la rang de cinste, un loc unde tinerii îşi permite să încerce şi să înveţe ce înseamnă să fii antreprenor, iar faptul că sunteţi astăzi în număr atât de mare aici ne arată că am reuşit”, a spus Andrei Pitiş în deschiderea evenimentului.

20 de echipe din Bucureşti şi Cluj şi-au prezentat produsele la Demo Day şi au concurat pentru a obţine susţinerea publicului şi a juriului format din Julien Ducarroz (Chief Commercial Officer Orange Romania), Mirela Bosoi (Head of Brand & Communication Orange) Oana Viciu (Senior Marketing Manager Microsoft România), Cristian Udrescu (Business Advisor Trend Consult Group), Călin Fusu (CEO Neogen), Alexandru Lăpuşan (Fondator Zitec), Cristian Olăraşu (Fondator Early), Teodor Ceauşu (Country Manager IXIA), Raluca Georgescu (Co-organizator Gala Premiilor eCommerce), Vladimir Oane (Co-Fondator UberVU) şi Mălin Ştefănescu (investitor şi CEO EEU Software).

După mai bine de două ore de prezentări, juriul a avut misiunea deloc uşoară de a desemna câştigătorii Innovation Labs 2.0. În timp ce acesta delibera, pe scenă a urcat Alexandru Radovici, Fondator Wyliodrin şi câştigător al primei ediţii Innovation Labs, care le-a împărtăşit proaspeţilor absolvenţi ai programului câteva sfaturi din propria experienţă.

„Anul trecut am câştigat premiul pentru cea mai bună afacere la Innovation Labs 1.0, eram o echipă tehnică şi programul a fost interesant. Ce trebuie să ştiţi este că astăzi este de fapt prima zi din startup-ul vostru: până acum aţi testat nişte metode şi aţi fost îndrumaţi în permanenţă. De acum încolo, dacă vreţi să mergeţi mai departe, trebuie să vă faceţi în mod sistematic timp pentru afacerea voastră”, i-a sfătuit Alex Radovici pe tineri.

A urmat momentul mult aşteptat al serii: anunţarea oficială a câştigătorilor programului. Premiile au fost decernate de Radu Georgescu (antreprenor în serie şi investitor), Paula Apreutesei (Romanian American Foundation) şi Ioana Petrescu (Ministru de Finanţe).

Premiul pentru cel mai bun pitch a fost acordat MusicMaster, o aplicaţie mobilă care permite muzicienilor amatori să găsească uşor acordurile pentru melodiile pe care vor să le cânte, să le stocheze offline şi să le asculte oriunde, oricând.

Lifebox, aplicaţie mobile care ajută utilizatorii să creeze albume foto comune cu prietenii lor, a primit premiul pentru cel mai produs, în timp ce Openmind Retail Analytics, platformă care ajută retailerii să îşi optimizeze afacerea printr-o targetare mai eficientă a clienţilor, a câştigat premiul pentru cea mai bună afacere în cadrul Innovation Labs 2.0.

În încheierea evenimentului a venit rândul echipei Innovation Labs să urce pe scenă, iar audienţa a avut astfel ocazia să cunoască oamenii din spatele programului care au făcut posibilă organizarea acestuia. Seara s-a încheiat în aplauzele invitaţilor, iar discuţiile au continuat la recepţia de final.

Innovation Labs 2.0 a fost organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft YouthSpark şi al partenerilor IXIA, Intel, Mysis, Bitdefender, Universitatea Politehnica Bucureşti, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Akcees, Spherik Accelerator şi ProvePR.

Despre TechLounge

Innovation Labs 2.0 este un program de pre-accelerare adresat studenţilor şi tinerilor profesionişti care îşi doresc să dezvolte propriile afaceri în domeniul tehnologiei.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/techlounge/openmind-musicmaster-si-lifebox-sunt-castigatorii-innovation-labs-2-0