Test de marketing

Definitie Test de marketing

Activitate avand ca scop verificarea gradului de acceptare, a intentiilor de cumparare, a perceptiilor, a atitudinilor, a opiniilor consumatorilor reali/potentiali, in baza unui experiment efectuat pe un esantion reprezentativ din populatia-tinta. Actiunea de testare are in vedere variabilele mixului (produs, pret, distributie, mix promotional), precum si domeniul pietei, comportamentul si motivatiile de cumparare etc. Spre exemplu, un test de produs - efectuat, cel mai frecvent, la lansarea unui produs nou (fr. - test d'un produit nouveau) vizeaza comercializarea produsului pe scara limitata, o perioada de timp determinata, pe piete reprezentative (test de magazin, test de oras sau test zonal), stabilindu-se cele mai adecvate variante privind forma, marimea, greutatea, culoarea, designul ambalajului etc, astfel incat acesta sa fie bine primit de consumatori (V. incercare gratuita). Alte teste legate de produs: test de concept (engl. - concept testing), test de acceptabilitate, test de ambalaj, test de nume, test privind imaginea de marca etc.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Test de marketing? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Test de marketing.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Test de marketing. Definitiile termenilor despre Test de marketing cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Test de marketing, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Test de marketing.