Testament conjunctiv

Definitie Testament conjunctiv

Testamente in care acelasi bun este lasat mai multor legatari, fara ca testatorul sa arate partea fiecaruia, colegatarii avand, fiecare, vocatie eventuala la intregul bun. Art 929 Cod Civil prevede ca obiectul legatului va reveni in intregime aceluia dintre colegatari care va veni efectiv la mostenire, ori se va imparti intre doi sau mai multi dintre colegatari, care ar veni impreuna la mostenire, fara a se scadea partea cuvenita colegatarului sau colegatarilor care n-ar voi sau n-ar putea sa vina la mostenire (predecedati, renuntatori, incapabili de a primi etc.), parte care va face sa creasca in mod corespunzator emolumentul legatarilor acceptanti. Acest drept de acrescamant sau de adaugire opereaza de drept si obligatoriu. Dreptul de acrescamant opereaza si asupra sarcinilor, in sensul ca sarcina care afecta legatul ineficace va trebui sa fie executata in intregime decei care iau efectiv bunul sau bunurile legate cu aceasta sarcina. Dreptul de acrescamant opereaza identic si in cazul mostenirii legale, partea cuvenita mostenitorului nedemn sau renuntator sporind partea celorlalti comostenitori acceptanti.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Testament conjunctiv? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Testament conjunctiv.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Testament conjunctiv. Definitiile termenilor despre Testament conjunctiv cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Testament conjunctiv, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Testament conjunctiv.