Tetra Pak se implica in actiuni de sustinere a mediului inconjurator

Comunicat tip General in Social

Fisiere atasate:

9095-0002670-2.jpg

Data de 29 Septembrie 2005 are o semnificatie speciala pentru compania Tetra Pak. Cei peste 20.000 de angajati din intreaga lume vor sarbatori Ziua Mediului.
Cu aceasta ocazie, membrii echipei Tetra Pak Romania, cu sprijinul Primariei Sectorului 1, vor planta copaci in Parcul Maica Teofana, amenajat pe locul unei foste gropi de gunoi.
Evenimentul doreste sa capteze intr-un gest simbolic angajamentul companiei Tetra Pak fata de actiunile de protectie a mediului inconjurator.

Tetra Pak se implica in actiuni de sustinere a mediului inconjurator

Schimbarile de clima, incalzirea planetei, cresterea nivelului apelor, reprezinta probleme globale de mediu. Ca urmare, mentinerea echilibrului naturii a devenit o chestiune care ne priveste direct si solicita mai multa atentie din partea tuturor.
Tetra Pak isi asuma cu responsabilitate pozitia de lider in industria de profil, pentru crearea unei cresteri profitabile, in armonie cu protectia mediului inconjurator si cu o buna conduita sociala.
In urma cu peste 50 de ani, fondatorul companiei, Dr. Ruben Rausing, a inventat o solutie simpla si eficienta pentru ambalarea laptelui: pachetul in forma de tetraedru. Prima masina de ambalat Tetra Pak a fost instalata in anul 1952 la o fabrica de lapte din Suedia. Astazi, peste 300 de milione de pachete Tetra Pak sunt distribuite zilnic, in peste 165 de tari din intreaga lume.
Viziunea Tetra Pak este de a pune la dispozitie alimente sigure si accesibile, pretutindeni.
Ambalajele Tetra Pak sunt formate din straturi succesive de carton: 75-80%, polietilena alimentara: 20% si aluminiu (pentru ambalajele aseptice): 5%. Asadar, cartonul, obtinut din celuloza, este principala componenta a ambalajelor Tetra Pak. Celuloza este o resursa regenerabila: Tetra Pak colaborand numai cu furnizori certificati in domeniul managementului forestier, asigurandu-se ca rata replantarii este intotdeauna mai mare decat rata taierii copacilor iar principiile biodiversitatii sunt respectate.
Ambalajele Tetra Pak sunt usoare (un ambalaj de 1 litru cantareste numai 28 de grame) putand fi transportate in forma de rola; ca urmare, numarul de camioane necesare transportului este mai mic (pentru a transporta 500 000 de sticle de 1 litru, sunt necesare 25-40 de camioane; pentru a transporta aceeasi cantitate de ambalaje Tetra Pak este necesar un singur camion) economisind astfel combustibil si reducand emisiile poluante.
Totodata, ambalajele Tetra Pak sunt reciclabile in proportie de 100%:
-pulpa de hartie fiind refolosita pentru a produce carton ondulat, hartie igienica, pungi de hartie, etc.;
-polietilena si aluminiul fiind folosite fie ca sursa de energie (incinerare cu recuperare de energie - in industria cimentului de exemplu) fie extrudate pentru obtinerea diferitelor produse cum ar fi: ghivece pentru flori, cosuri, galeti, etc.

Despre Tetra Pak

Tetra Pak lucreaza pentru si impreuna cu clientii sai pentru a furniza sisteme optime de procesare si ambalare a alimentelor.
Punem in practica angajamentul nostru de a inova, capacitatea de a intelege necesitatile consumatorilor si relatiile cu furnizorii, in scopul de a oferi aceste solutii, oriunde si oricand se consuma alimente.
Tetra Pak se afla in Romania din anul 1993, cu o companie de marketing, comercializare si asistenta tehnica.

Daniela Cirmaciu
Marketing, Communications and Environment Assistant
Daniela.Cirmaciu@tetrapak.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tetra-pak/tetra-pak-se-implica-in-actiuni-de-sustinere-a-mediului-inconjurator