Lansare proiect INAPOI LA MUNCA - ID POSDRU/183/5.1/S/154741

BUCURESTI - 29 aprilie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

În urma demarării proiectului “Sinergia zonelor fost industrializate pentru combaterea șomajului si creșterea capacității ocupării pe cont propriu a persoanelor vulnerabile"- ÎNAPOI LA MUNCĂ - ID POSDRU/183/5.1/S/154741, Tiger Protector Company alături de partenerii săi, anunță Conferința de lansare a proiectului ce va avea loc în data de 29.04.2015, la Hotelul HESTIA din Șoseaua Chiciului nr.2A, Călărași, începând cu ora 10:30.

Tiger Protector Company anunță demarerea proiectului “Sinergia zonelor fost industrializate pentru combaterea șomajului si creșterea capacității ocupării pe cont propriu a persoanelor vulnerabile - ÎNAPOI LA MUNCĂ ! ID Proiect: POSDRU/183/5.1/S/154741, destinat șomerilor, având ca principal obiectiv ridicarea nivelului de pregătire profesională.

Proiectul se va desfăşura pe parcursul a 10 luni la nivel naţional şi este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Alături de cei trei parteneri, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse AlimentareIBA Bucuresti, Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica „Bio Romania” si Asociatia Sema, derulează acest program educaţional în completarea acţiunilor de promovare a educaţiei, piloni care vor contribui în timp la alinierea României la standarde europene.

Beneficiile acestui program naţional sunt cu atât mai mari cu cât participanţii la proiect vor avea şanse sporite pentru locuri de muncă mai sigure, ca urmare a creşterii nivelului de productivitate individuală şi a nivelului de competenţă profesională. Mai mult decât atât, posibilitatea găsirii facile a unui loc de muncă, dezvoltarea de parteneriate durabile, cunoaşterea celor mai noi materiale şi tehnologii de lucru, reprezintă premisele unui proiect educaţional eficient.

Activităţile propuse şi asumate de Tiger Protector Company în decursul celor 10 luni sunt: managementul proiectului, informarea și publicitatea proiectului, diseminarea rezultatelor, selectarea grupului țintă, pregătirea profesională și evaluarea rezultatelor programelor de formare.

Viitorii participanţi vor putea alege între 5 cursuri de formare profesională puse la dispoziţie: 1. Agent de Paza și Ordine 2. Uscător-deshidrator legume – fructe 3. Electrician 4. Lucrător în cultura plantelor 5. Lucrător în creșterea animalelor

Din cei 250 de participanți, cel puţin 228 de șomeri vor fi certificați, în cadrul celor 5 programe de calificare ce se vor derula. Toţi aceşti indicatori asumaţi reprezintă dovada faptului că Tiger Protector Company împreună cu partenerii săi acordă o importanţă deosebită educaţiei, pentru un viitor mai bun.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tiger-security1/lansare-proiect-inapoi-la-munca-id-posdru-183-5-1-s-154741