Timp ajutator

Definitie Timp ajutator

Componenta a timpului operativ, timp in cursul caruia nu se produce nici o modificare cantitativa sau calitativa a obiectului muncii, dar in care executantul trebuie sa efectueze miscarile necesare sau sa supraveghere utilajul, pentru ca modificarea sa poata avea loc.Din timpul ajutator face parte si timpul afectat trecerilor de la un loc de munca la altul (timpul de trecere). in cazul lucrului la mai multe masini.Caracteristica timpului ajutator consta in repetarea lui cu fiecare unitate de produs fabricata sau cu un anumit numar de unitati fabricate simultan.In functie de caracterul participarii executantului la indeplinirea muncii, timpul ajutator poate fi:- timp de munca manuala- timp de munca manual-mecanizata- timp de supraveghere a functionarii utilajului.Timpul ajutator se exprima in unitati de timp-om (ore--om, minute-om, secunde-om).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Timp ajutator? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Timp ajutator.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Timp ajutator. Definitiile termenilor despre Timp ajutator cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Timp ajutator, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Timp ajutator.