Timp de baza

Definitie Timp de baza

Componenta a timpului operativ, in cursul caruia executantul efectueaza sau supravegheaza lucrarile necesare pentru modificarea cantitativa si calitativa a obiectului muncii, respectiv a dimensiunilor, formei, compozitiei, proprietatilor, starii lui sau a dispunerii in spatiu a diferitelor parti ale acestuia in cazul operatiunilor de transport, timpul de baza este timpul de deplasare a produselor.Caracteristica timpului de baza consta in repetarea lui la fiecare unitate de produs fabricata sau la un anumit numar de unitati fabricate simultan.In functie de caracterul participarii executantului la indeplinirea muncii, timpul de baza poate fi:- timp de munca manuala- timp de munca manual-mecanizata- timp de supraveghere a functionarii utilajului.La procesele manuale si manual-mecanice, timpul de baza se stabileste prin masurari de timp, tinand seama de factorii de influenta, iar la procesele mecanice si automatizate, pe baza unor relatii de calcul intre timpul de baza, parametrii de functionare ai utilajului si caracteristicile obiectului muncii.Timpul de baza se exprima in unitati de timp-om (ore-om, minute-om, secunde-om).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Timp de baza? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Timp de baza.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Timp de baza. Definitiile termenilor despre Timp de baza cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Timp de baza, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Timp de baza.