Fellowes este liderul pieţei de birotică în privinţa responsabilităţii faţă de mediu, în urma obţinerii certificării Consiliului de Management Forestier

BUCURESTI - 5 ianuarie 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Fellowes, liderul pieţei echipamentelor de birotică, accesorii IT şi soluţii pentru birou, a primit, din partea Consiliului de Management Forestier (Forestry Stewardship Council - FSC) Certificarea „Lanţului de Custodie”. Prin intermediul acestei acreditări deosebite Fellowes va putea produce şi promova pe piaţă produse certificate FSC.

Consiliul de Management Forestier este o organizaţie independentă, nonguvernamentală şi nonprofit, înfiinţată pentru a promova un mod responsabil de management al pădurilor pe plan global. Având birouri în peste 46 de ţări, Consiliul oferă standardele de evaluare, protejarea legală a mărcilor şi servicii de acreditare pentru companiile şi organizaţiile interesate de protecţia mediului. Marca Fellowes şi reputaţia sa pe piaţă vor fi consolidate prin certificarea oferită de Consiliul de Management Forestier, în măsura în care consumatorii caută din ce în ce mai mult produse ce respectă mediul înconjurător, iar organizaţiile îşi asumă principii etice în afaceri.

Andrea Davis, preşedintele Fellowes Europe, a comentat: “Ca lideri de piaţă, ne asumăm foarte serios responsabilitatea faţă de mediu şi suntem dedicaţi a ne îmbunătăţi în mod proactiv procesele de lucru, produsele şi strategia în domeniul în care activăm. Obţinerea certificării FSC demonstrează faptul că ne conformăm celor mai ridicate standarde sociale şi de mediu, oferind un beneficiu nu numai pentru Fellowes, dar şi pentru toţi clienţii noştri.”

Ca urmare a obţinerii certificării, Fellowes va lansa o noua gamă de produse de stocare, certificate cu distincţia FSC 100% reciclat – prima linie de produse oficial aprobată pentru deţinerea siglei FSC 100% reciclabil.

Potrivit lui Steven Hickey, European marketing manager pentru Fellowes R-Kive®, certificarea FSC şi lansarea seriei Earth R-Kive conferă un nou standard domeniului de activitate. “Fellowes a arătat continuu o dedicaţie faţă de inovaţie în domeniul produselor de stocare şi transport, atât pentru produse, ca şi pe procesele de lucru. De peste 15 ani, gama R-Kive® a fost produsă din materiale 100% reciclate şi reciclabile, folosind cerneluri bazate pe apă. A fi primii din domeniul nostru de activitate ce primim certificarea de reciclare 100% reflectă rezultatele bune ale dezvoltărilor noastre continue de produse şi inovaţiilor de mediu. Noua serie Fellowes R-Kive Earth, ce va deţine acreditarea de reciclare FSC 100%, oferă un beneficiu deosebit clienţilor şi consumatorilor, neoferit de altă companie, aducându-ne, din nou, satisfacţia calităţii noastre de deschizători de drumuri şi de lideri ai categoriei de produse.”

Câştigarea certificării Consiliului de Management Forestier a implicat un audit riguros, imparţial, un proces de analiză pentru asigurarea alinierii pe deplin a companiei la reglementările stricte FSC. Certificarea Fellowes se aplică reprezentanţelor sale din Marea Britanie, Franţa, Germania şi Benelux, iar planurile de viitor vizează extinderea la celelalte locaţii din Europa.

Despre TMT Logistic

Despre Fellowes:

Fellowes oferă o gamă largă de produse de o calitate recunoscută, având tehnologii unice şi un grad avansat de funcţionalitate, fiind dedicate îmbunătăţirii constante a spaţiului de lucru. Cu sediul central în Itasca, SUA şi subsidiare în Canada, Benelux, Franţa, Germania, Italia, Polonia, România, Rusia, Spania, Marea Britanie, China, Singapore, Japonia, Coreea şi Australia, coordonând o vastă reţea de distribuţie, Fellowes are peste 2,700 de angajaţi la nivel mondial şi vânzări globale de peste 700 milioane dolari pentru anul 2009. Reprezentanţa în România oferă partenerilor săi soluţii de marketing, suport de vânzări, depozitare şi distribuţie, pentru îmbunătăţirea constantă a nivelului de satisfacţie a clienţilor finali. Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să accesaţi www.fellowes.eu.

Bogdan Sava,
Sales & Marketing Manager

Fellowes România
Floreasca Plaza,