Trezorerie zero

Definitie Trezorerie zero

Mentinerea cat mai aproape de zero a soldurilor de disponibilitati in vederea reducerii costurilor de gestiune a trezoreriei.Presupune evitarea costurilor de finantare si de oportunitate prin actiuni cum sunt:- conservarea cel mai putin posibil a lichiditatilor neutilizate- utilizarea formelor de credit cel mai putin costisitoare, in sume cat mai reduse si pe o durata cat mai scurta etc.Gestiunea de tip trezorerie zero intampina o serie de dificultati, mai ales in cazul intreprinderilor cu numeroase fluxuri financiare reglate prin cecuri, data de prezentare la banca a cecurilor neputand fi prevazuta cu exactitate.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Trezorerie zero? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Trezorerie zero.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Trezorerie zero. Definitiile termenilor despre Trezorerie zero cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Trezorerie zero, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Trezorerie zero.