EDITURA CONTAPLUS ANUNTA APARITIA CARTII "ELABORAREA PROIECTELOR CU FINANȚARE DIN FONDURILE STRUCTURALE PENTRU IMM-URI 2007-2013"

Locul desfasurarii: BUCURESTI

Organizator: CONTAPLUS

EDITURA CONTAPLUS ANUNTA APARITIA CARTII

Autori: Ilie Drăgan, Cezarina Fălan, Onela Oană, Andreea Postelnicu, Florentina Moiseanu
Coordonator: Aida Catană

Această lucrare a fost realizată de un grup de specialişti din cadrul companiei European Project Consulting, format din Andreea Postelnicu, Onela Oană, Ilie Drăgan, Florentina Moiseanu, Cezarina Fălan şi coordonat de Aida Catană. Compania European Project Consulting a fost creată pentru a susţine autorităţile locale şi companiile private din România în efortul lor de a contribui la dezvoltarea socio-economică, de a face faţă competiţiei, printr-o utilizare eficientă şi eficace a fondurilor europene. Specialiştii companiei au experienţă în domeniile planificării strategice, identificării posibilităţilor de accesare a fondurilor europene, elaborării cererilor de finanţare şi managementului de proiect.
Extinderea recentă a Uniunii la 25 de state membre precum şi intrarea în Uniune a României şi Bulgariei în 2007, au accentuat foarte mult discrepanţele din UE. În cel de-al Patrulea Raport Intermediar privind Coeziunea, publicat recent, se confirmă că extinderea Uniunii Europene la 25 de state membre şi mai târziu la 27 sau mai mult, este o provocare fără precedent pentru competitivitatea şi coeziunea internă a Uniunii. În acelaşi timp, în raport se afirmă că unele dintre cele mai sărace zone ale noilor state membre au ratele de creştere cele mai mari. În acest context, începând din anul 2007, România trebuie să îşi aducă contribuţia esenţială la dezvoltarea şi implementarea politicilor europene şi deci în felul acesta, la atingerea obiectivelor de dezvoltare stabilite. Este esenţial însă ca, în ceea ce priveşte competitivitatea economică, companiile private să poată valorifica resursele locale, oportunităţile conferite de calitatea de membru al Uniunii Europene şi provocările participării pe piaţa unică. Programarea pe termen mediu şi lung, elaborarea strategiilor de dezvoltare a companiilor, identificarea şi atragerea de surse de finanţare şi implementarea proiectelor specifice reprezintă paşi pe care managerii îi pot parcurge în procesul de dezvoltare a companiei, pentru a deveni cât mai competitive. Această carte, deşi voluminoasă, prezintă într-o manieră care nu s-a dorit exhaustivă, aspecte importante ale procesului de funcţionare a Uniunii Europene, a modului în care sunt stabilite obiectivele pe termen mediu şi lung şi maniera în care instrumentele financiare sunt create pentru a ajuta la atingerea obiectivelor. Acesta este mesajul central al lucrării ... fondurile europene nu reprezintă un scop în sine, ci instrumente de atingere a unor obiective stabilite la nivelul UE şi al statului membru al Uniunii Europene, în cazul nostru, România, în baza unor documente programatice şi de implementare.

Editura ContaPlus
Tel./Fax: 021 211 45 71
Mobil: 0728 243 149

Despre TTINI SMART IDEAS SRL

Proiect ContaPlus® reprezinta brandul sub care TSI Consultanta & Training, furnizor de formare profesionala acreditat A.N.C. (Autoritatea Nationala pentru Calificari, fosta C.N.F.P.A.), si-a creat un renume pe piata de profil din Romania, fiind in prezent unul dintre cei trei lider in domeniu datorita noutatii tematicilor abordate in cadrul cursurilor si profesionalismului lectorilor sai.

Participare: Intrare libera