Ţuca Zbârcea & Asociaţii, trei premii la Gala Avocaţilor organizată de Ziarul Financiar

BUCURESTI - 17 iunie 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a câştigat premiul pentru cea mai mare casă de avocatură în funcţie de veniturile în 2009 şi alte două premii pentru activitatea în domeniile Litigii şi Arbitraje.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a obţinut trei din cele 15 premii decernate în cadrul Galei Avocaţilor organizată miercuri seara de Ziarul Financiar.

Astfel, firma şi-a adjudecat premiul pentru cel mai important Litigiu câştigat în 2009 prin reprezentarea cu succes a României în procesul de arbitraj internaţional derulat în faţa Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID) şi iniţiat de EDF Services Ltd, care a pretins daune în valoare de peste 132.000.000 USD.

De asemenea, firmei i-a mai fost înmânat premiul pentru cea mai mare tranzacţie din Energie în 2009, respectiv asistarea grupului CEZ în achiziţia pachetelor minoritare de acţiuni deţinute de Fondul Proprietatea şi Electrica în CEZ Distribuţie şi CEZ Vânzare, prin exercitarea mecanismului de „call-option” prevăzut de contractul de privatizare încheiat pentru Electrica Oltenia S.A. în 2005.

Totodată, premiul pentru cea mai mare casă de avocatură în funcţie de Veniturile obţinute în 2009 a revenit Ţuca Zbârcea & Asociaţii, potrivit topului organizat de Ziarul Financiar.

„Anul 2009 a fost unul foarte bun din punctul de vedere al încasărilor, atât datorită politicii flexibile adoptate încă din toamna lui 2008 când am recurs la un amplu program de măsuri de gestionare a crizei dar şi pentru că am avut şansa încasării unor onorarii corespunzătoare finalizării cu succes a unor proiecte complexe în domenii precum energie şi a unor litigii şi arbitraje de anvergură. Am avut, într-adevăr, şansa de a fi fost implicaţi în unele dintre cele mai reprezentative proiecte ale anului trecut dar succesele obţinute se datorează în principal eforturilor, priceperii, competenţei, spiritului de cooperare şi abnegaţiei echipei noastre de avocaţi”, a precizat Gabriel Zbârcea, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Gala Avocaţilor este primul eveniment organizat de Ziarul Financiar pentru a celebra performerii anului 2009 pe piaţa avocaturii de afaceri. În total, 15 premii au fost acordate firmelor de avocatură care au contribuit la încheierea cu succes a unor tranzacţii importante în anul 2009 în domenii precum litigii, energie, retail, imobiliare, bănci, telecom, asigurări, farma, pieţe de capital dar şi acelor firme cu succese notabile în dezvoltarea business-ului într-un an marcat de criză economică.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii

Cu o echipă formată din 80 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii este singura firmă de avocatură independentă din România cu prezenţă în Spania. De asemenea, societatea deţine un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, precum şi o reţea de parteneriate în principalele oraşe ale României. Cu venituri de 22,7 milioane de Euro în 2009, în creştere de la 18,6 milioane de Euro în 2008, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a înregistrat cele mai bune performanţe financiare din România, potrivit unor clasamente realizate de diverse publicaţii locale şi internaţionale.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii pe plan local şi internaţional, fiind câştigătoarea premiului „Firma de Avocatură a Anului” în ultimii patru ani şi desemnată „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” în 2009 de către Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordată cea mai importanţă distincţie a directorului internaţional de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), pentru performanţele înregistrate în anul 2009, proiectele semnificative gestionate, evoluţia strategică impresionantă şi excelenţa în relaţia cu clienţii.

Urmăriţi-ne pe Twitter (http://twitter.com/tucazbarcea), Facebook (http://www.facebook.com/pages/Tuca-Zbarcea-Asociatii), LinkedIn (http://www.linkedin.com/companies/tuca-zbarcea-&-asociatii)

Alina Pintică, PR & Marketing Manager
alina.pintica@tuca.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tuca-zbarcea-asociatii/tuca-zbarcea-asociatii-trei-premii-la-gala-avocatilor-organizata-de-ziarul-financiar