Tulburare de posesie

Definitie Tulburare de posesie

Conform art.220 Cod Penal alin.1, ocuparea, in intregime sau in parte, fara drept, a unui imobil aflat in posesia altuia, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.Alineatul 2 prevede ca daca fapta prevazuta in alin. 1 se savarseste prin violenta sau amenintare ori prin desfiintarea sau stramutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat in posesia altuia, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.Daca fapta prevazuta in alin. 2 se savarseste de doua sau mai multe persoane impreuna, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 7 ani.Daca imobilul este in posesia unei persoane private, cu exceptia cazului cand acesta este in intregime sau in parte al statului, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.-------------- NOTA: Prin decizia nr. 165 din 21 octombrie 1999, definitiva, publicata in M. Of. nr. 624 din 21 decembrie 1999, Curtea Constitutionala, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitia cu exceptia cazului cand acesta este in intregime sau in parte al statului din art. 220 alin. 4 Cod Penal, este neconstitutionala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Tulburare de posesie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Tulburare de posesie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Tulburare de posesie. Definitiile termenilor despre Tulburare de posesie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Tulburare de posesie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Tulburare de posesie.