De-aş fi …Harap Alb

BUCURESTI - 13 martie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Filmul inspirat din basmul clasic Harap Alb de Ion Creangă, este transformat de Ion Popescu Gopo (scenariul şi regia) într-o fantezie umoristică, într-o parodie a filmelor de aventuri. Pelicula care surprinde şi azi prin modernism este disponibil de azi pe DVD.

De-aş fi …Harap Alb

Distribuţia filmului îl are în rolul principal pe Florin Piersic, care alături de : Cristea Avram, Lica Gheorghiu, Irina Petrescu, Eugenia Popovici, George Demetru, Fory Etterle, Emil Botta, Liliana Tomescu, Florin Vasiliu, Puiu Călinescu, Mircea Bogdan, Viorel Manta, Septimiu Sever, Constantin Codrescu creează extraordinare recitaluri actoriceşti, din care răzbate plăcerea de a juca a actorilor.

***

Fiul cel mic al Craiului, cam prostuţ şi cam fricos, visează gloria lui Făt-Frumos din basmul lui Creangă şi hotărăşte să refacă traiectoria destinului eroului îndrăgit. Numai că se loveşte de tot felul de aventuri. E ademenit şi el de Spân şi pentru că încalcă sfaturile părinteşti, devine din crăişor, slugă. Spânul impostor şi malefic îi fură rangul şi-l trimite după fata vrăjitorului vecin, pentru a o lua de soţie. Tânărul porneşte într-o lungă călătorie de iniţiere şi se înfrăţeşte pe drum cu cinci personaje, dotate cu însuşiri miraculoase. Aceştia îl vor ajuta să treacă toate probele. Apoi îl pedepseşte pe Spân şi se întoarce biruitor şi cu o mireasă isteaţă şi frumoasă. Cascada de ironii, porecle, pildele şi expresiile de duh din carte coboară pe celuloid, în dialogul savuros al personajelor … Totul e bine că se sfârşeşte cu bine şi cu o nuntă ca-n poveşti…

DVD-ul este disponibil in magazinele de specialitate sau pe www.tvrmedia.ro.


Despre TVR Media

TVR Media este cel mai important editor de programe de televiziune şi de arhivă pe suport DVD din România. Printre proiectele lansate de TVR MEDIA se numără seria de filme de arhivă realizate pe baza operei lui I.L. Caragiale – Filme de Colecţie, seria Teatrul Naţional de Televiziune; Maeştrii Muzicii Populare sau colecţia de 10 DVD-uri cuprinzând 36 de episoade din documentarul “Memorialul Durerii”.

Cristina Enescu
Marketing & PR Manager
cristina.enescu@tvrmedia.ro
office.tvrmedia@tvrmedia.ro