SECRETELE lui... SAIZESCU

Locul desfasurarii: The Light Cinema- Mall Liberty Center

Organizator: TVR Media

TVRMEDIA în colaborare cu NERV film lansează o ediţie de lux, special editată pentru colecţionarii cinefili. Este vorba de două DVD-uri care cuprind comediile regizorului Geo Saizescu:
SECRETUL LUI BACHUS
şi
SECRETUL LUI NEMESIS,
două pelicule care fac radiografia moravurilor societăţii româneşti din anii ’80, realizate într-o cheie satirico-umoristică de o virulenţă impresionantă, presărată pe alocuri cu secvenţe de un comic irezistibil
Lansarea dublului DVD este însoţită de UN
EVENIMENT INEDIT!

Pentru prima dată, un film românesc, realizat în anul 1984 (SECRETUL LUI BACHUS), reetalonat şi remasterizat digital de TVRMEDIA şi NERV film, va fi proiectat în formula HD cu sunet surround (5.1 ) la The Light Cinema din mall-ul Liberty Center, primul cinematograf integral digital din Europa.

Evenimentul va avea loc Luni 19 octombrie, la Cinematograful The Light Cinema ( Str.Progresului 151-171, sec.5, la 10 min. de Piaţa Unirii, plasat la intersecţia Căii Rahova cu şos.Trafic greu) după următorul program:
- orele 19.00 – conferinţă de presă
- orele 20.00 – Proiecţia în HD a filmului “Secretul lui Bachus”

Din 30 octombrie, a.c., filmul Secretul lui Bachus va rula zilnic la The Light Cinem- mall Liberty Center.

Ambele filme au un numitor comun: personajul ziaristului de investigaţii Victor Manea, un tânăr, onest, animat de dorinţa de a eradica toate relele din jurul său. Dacă primul film a fost inspirat de un caz real, celebru în epocă, ”dosarul Ştefănescu”, luînd în vizor mafia afacerilor ilegale cu vinuri şi setea de îmbogăţire, al doilea film abordează setea de putere ajunsă la nivelul derapajului psihic.
SECRETUL lui BACHUS este.... “o satiră de adâncime, corozivă, nemiloasă. Bachus trăieşte jumătate de viaţă la lumină, pe funcţie de minuscul gestionar turnând vin de masă în sticle de 1 litru, jumătate de timp la întuneric, pe funcţie de caid, strunind reţeaua, întorcând banii, bijuteriile şi dolarii cu lopata. Titus Popovici a scris un scenariu solid despre şi împotriva corupţiei, construind o piramidă a infracţiunii, o piramidă cu vârful în jos. Sus, la bază stau găinarii, bişniţarii, uneltele; jos, ascuns bine în laboratorul său ultra-modern, stă un om cu un caracter de mare gangster” - scria la premieră, criticul
Catrinel Oproiu.
Bachus în interpretarea lui Ştefan Mihăilescu – Brăila, are o ferocitate bonomă şi o forţă de mare combinator. Pe acelaşi obraz, surâsuri de alifie si încruntări de zbir.
Secretul lui Nemesis aduce în prim plan un alt exemplar uman, accident printre semeni. Nemesiseanu, fascinat de puterea pe care i-o refuză societatea, inventează o sectă religioasă în care se auto-proclamă Messia, ajungând la acte dictatoriale de cruzime, sex şi şantaj cu bieţii colocatari din blocul său. Excepţional în rol - Gheorghe Dinică. Ambele filme constituie o formă de protest în faţa derapajelor morale, care tulbură buna convieţuire a comunităţii, derapaje care, din păcate, ne poluează şi astăzi existenţa cotidiană.

DVD-urile “SECRETUL lui BACHUS” si “SECRETUL lui NEMESIS” se află puse în vânzare la magazinele de specialitate. Se pot comanda şi on line pe site-ul www. tvrmedia.ro sau la telefon 021-317.45.91 ( orele 9.00-17.00)

Despre TVR MEDIA S.R.L.

TVR Media este o casă de producţie editorială înfiinţată in 2003 prin asocierea Televiziunii Române cu grupul RTC. Televiziunea Română deţine 55% din acţiuni, iar RTC 45%.
Având ca obiectiv iniţial valorificarea arhivei de imagini a TVR, în cei aproape doi ani de funcţionare TVR Media a lansat pe caseta audio, video, CD sau DVD peste 50 de produse. După lansarea în domeniul muzical, prin producerea albumului trupei VH2 “Daca n-ai iubi”, TVR Media reprezintă un punct de atracţie pentru mulţi artişti importanţi.
TVR Media se află între primele 10 case de producţie şi distribuţie de filme din România ca volum de vânzări şi are o cotă de 10% din piaţa video din ţară.

Participare: Intrare libera