Expozitia 'Virus Virus!'

BUCURESTI - 27 aprilie 2006

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

La moitie pleine si UNAgaleria prezinta expozitia:
'Virus virus'
Bertran Berrenger, Laetitia Carton, Baptiste Debombourg, Gerome Nox, Anne-Marie Rognon, Lionel Sabatte
Curator: Leonor Nuridsany

UNAgaleria 3-17 mai 2006
Str. G-ral Budisteanu nr.10, Bucuresti
marti - sambata 10.00 -18.00.

+ radio, televiziune, presa, e-mail
(Gerome Nox - piesa sonora la radio, Lionel Sabatte - animatii la televiziune, Laetitia Carton - scrisori deschise in presa)

3 mai 2006, ora 18.00 UNAgaleria vernisajul expozitiei in prezenta artistilor, curatoarei si a organizatorilor.
4 mai 2006, ora 17.00 UNAgaleria Leonor Nuridsany prezinta expozitia VIRUS VIRUS!
- Artistii Fabrice Bertran (Workshop cu tema: Duo artistic: cercetare si practica), Laetitia Carton (Corespondente/Rezistente), Baptiste Debombourg (Experimentarea spatiului in cotidian) si Lionel Sabatte (Timpul desenului) se prezinta.
- Inscrieri la workshop-uri.
5 si 8 mai 2006 desfasurarea workshop-urilor la UNAgaleria, Universitatea Nationala de Arte si la Institutul Cultural Francez. (intre orele 9-12 si 14-17)
6 mai 2006, ora 17.00 MNAC (etaj 4) discutie despre expozitia VIRUS VIRUS! cu curatoarea Leonor Nuridsany, care va sustine si o conferinta despre evolutia activitatii de curator, analiza statutului si a rolului curatorului independent de azi.

*Expozitia VIRUS VIRUS! constituie prima etapa a programului Puncte de sutura al asociatiei culturale La moitie pleine.
Programul Puncte de sutura are ca scop crearea si consolidarea colaborarilor dintre scene artistice si culturale de referinta ale Europei si centrele emergente active din Bulgaria si Romania pentru a reformula termenii unei reale solidaritati si a unei vizibilitati reciproce.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Primariei orasului Paris, in cadrul Label-ului Paris Europe 2005 si al Ambasadei Frantei din Romania.

Despre UNAgaleria

Virus, virus ! Cu un mic iz de samba. Se misca si se imprastie. Circula precum virusii nostri de azi, din gaini, rate si lebede si toate migratoarele inaripate ce pleaca din China, se opresc in Turcia, trec prin Romania, Africa, Franta pentru a pleca mai departe spre nord, urmand ca dupa aceea, sa revina. E mai putin asasin, dar improasca precum aceste bombe minuscule numite H5N1, pe care nu mai stim cum sa le controlam, care zboara si se aseaza peste toate ca un polen...
Secolul al XVIII-lea a fost cel al propagarii cunostintelor. Noi suntem in epoca 'informatiei'. Informatie ce contine si o buna doza de dezinformare. De o penetrabilitate fantastica. Virus, deci.

Virus faimoasele 'fluxuri migratoare' despre care se vorbeste atata. Virus fondurile americane de pensii, aceste sume enorme de bani care bantuie de la un capat la altul al planetei. Virus firmele care se de-localizeaza. Virus ce se abate asupra conturilor voastre de e-mail. Virus tot ce scapa, se infiltreaza, se insinueaza in underground sau in plina zi, in plina lumina, care fuge, inainteaza. In jurul acestei idei, care implica miscare, instabilitate, penetrari, bifurcatii nesfarsite, in jurul acestei notiuni care este in inima vietii si a prezentului nostru, se organizeaza aceasta expozitie, nu limitata la una sau mai multe sali ale unui muzeu unde lucrarile sunt date spre contemplare, ci ca in Gradina potecilor ce se bifurca despre care vorbeste Borges sau chiar -de ce nu ? - Drumurile care nu duc nicaieri ale lui Heidegger. O expozitie lejera si care se aventureaza precum o Wanderer fantasie de Schubert, ce face marele salt intre doua locuri de expozitie, se imparte intre doua orase si doua tari, Bucuresti si Sofia, se raspandeste in ziare, magazine, la radio, televiziune si prin e-mail.

Contrar discursului liniar obisnuit, iata o expozitie care se afiseaza clar, deschisa, proliferanta.

Leonor Nuridsany, curatoarea expozitiei

UNAgaleria
Tel : 021 316 88 64
international@unarte.ro; galeria_galeria@yahoo.com

Asociatia La moitie pleine
Tel: 0744421182
lamoitiepleine@yahoo.fr

galeria_galeria@yahoo.com