Unitate economica si monetara europeana

Definitie unitate economica si monetara europeana

forma superioara de integrare economica interstatala creat prin transformarea Comunitatii Economice Europene si a altor state care devin membre in baza tratatului de la Maastricht semnat in 1992 si intrat in vigoare la 01.01.1993, urmarindu-se unificarea politicilor economice, monetare, fiscale si sociale. In 1957 este incheiat Tratatul de la Roma de catre Belgia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg si Olanda si se creeaza Comunitatea Economica Europeana, avand ca obiective crearea unei piete comune. Treptat au fost eliminate taxele vamale intre tarile membre. Ulterior au aderat la Comunitatea Economica Europeana si alte state: Danemarca, Irlanda si Marea Britanie (1973), Grecia (1981), Spania si Portugalia. La 07.02.1992 este semnat tratatul de la Maastricht care prevede crearea treptata a Uniunii Economice si Monetare Europene. Au mai aderat la UE si alte state: Austria, Finlanda, Suedia si alte tari.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Unitate economica si monetara europeana? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul unitate economica si monetara europeana.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la unitate economica si monetara europeana. Definitiile termenilor despre unitate economica si monetara europeana cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la unitate economica si monetara europeana, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la unitate economica si monetara europeana.