Ziua Internationala a Actiunii United Way - O zi de voluntariat in comunitate

BUCURESTI - 20 iunie 2012

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri

United Way Romania si 80 dintre voluntarii sai petrec ziua de 21 iunie, Ziua Internationala a Actiunii United Way, cu tinerii cu dizabilitati, copiii din familii dezavantajate si persoanele suferinde sprijinite de fundatie.

La Bucuresti, copiii din familii sarace, sprijiniti de United Way pentru a-si termina studiile, vor merge pentru prima oara la muzeu impreuna cu voluntarii - la Muzeul Satului si la Muzeul Antipa. Alt grup de voluntari va petrece ziua cu elevii de la o scoala sociala, unde vor face teme si se vor juca.  Tot in Bucuresti, copiii si tinerii cu dizabilitati de la un centru de zi sprijinit de United Way se vor putea juca in conditii mai bune pentru ca voluntarii vor curata si vor amenaja locul lor de joaca intr-o singura zi. Nu in ultimul rand, persoanele cu boli terminale de la un centru de ingrijire vor petrece ziua cu voluntarii United Way. La Cluj si Timisoara, alte echipe de voluntari isi vor aduce familiile si vor petrece ziua de 21 iunie in centre de zi cu varstnici si copii din familii dezavantajate.

Ziua Internationala a Actiunii este sarbatorita de organizatiile United Way din 2008 – anul trecut au fost aproape 250.000 de beneficiari in intreaga lume si au participat 50 de companii multinationale .  In 2012 s-au alaturat peste 220 de organizatii United Way  din Statele Unite, Canada, Columbia, Africa de Sud, Franta, Rusia si Romania. Anul acesta, in mod special, marcheaza si cei 125 de ani de existenta si actiune ai United Way in toata lumea. Ziua de 21 iunie, a solstitiului de vara, este aleasa simbolic pentru ca e cea mai lunga zi din an, asa ca cei care aleg sa o petreaca in folosul comunitatii sunt cu atat mai generosi si mai altruisti.

Voluntariatul este una dintre cele mai importante resurse ale unei comunitati si un mod real de a crea o legatura pe termen lung intre cei care pot sa ajute si cei care au nevoie de ajutor. United Way Romania organizeaza constant sesiuni de voluntariat in comunitate, in functie de nevoile persoanelor pe care le sprijina. Este o ocazie pentru voluntari nu doar de a face bine, ci si sa cunoasca oamenii pe care ii ajuta prin donatiile pe care le fac lunar si sa inteleaga impactul generozitatii lor.

Despre United Way Romania

United Way Romania este o fundatie romaneasca independenta afiliata la United Way Worldwide si are ca scop imbunatatirea calitatii vietii in comunitate prin incurajarea donatiilor individuale, corporatiste si a voluntariatului, pentru ca toata lumea sa aiba sanse egale la educatie, sanatate si un venit decent.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/united-way-romania/ziua-internationala-a-actiunii-united-way-o-zi-de-voluntariat-in-comunitate