Top 50 companii din industria producatoare din Romania se reunesc la ROMANS - The Romanian Manufacturing Summit

BUCURESTI - 10 septembrie 2010

Comunicat tip General in Industrie

United organizeaza sub inaltul patronaj al Ministerului Economiei si Comertului, ROMANS - The Romanian Manufacturing Summit. Evenimentul se va desfasura pe 28 septembrie 2010 la hotelul JW Mariott Bucuresti, Sala Constanta.

ROMANS isi propune sa aduca in discutie tema dezvoltarii industriale a Romaniei si viitorul industriilor producatoare.

ROMANS este astfel primul eveniment care va reuni companiile din top 50 al industriei producatoare locala si internationala, oficiali de stat, exportatori de top, administratii centrale, consultanti, consilieri juridici, bancheri si comunitatea de afaceri, intr-un efort de a identifica modalitati practice pentru mentinerea si intensificarea tendintelor pozitive manifestate in ultimele luni la noi in tara. Evenimentul vine pe fundalul cresterii indicatorilor productiei industriale: in primele 5 luni ale anului 2010, exporturile in Romania au crescut cu 21%, in timp ce productia industriala in Europa a crescut 9,4% numai in luna mai 2010, aratand un trend ascendent al intregii industrii de productie europeana. Acest trend s-a mentinut si in trimestrul al treilea.

“Industria producatoare din Romania este driverul principal al exporturilor. De aceea credem ca industria producatoare are nevoie de o abordare distincta atat la nivel de politica guvernamentala, cat si la nivel de dezvoltare regionala si micro-economica. ROMANS isi propune sa creeze un cadru de discutie pentru toti marii producatori de industrie din Romania, sa identifice solutii practice de crestere si dezvoltare. Vom invita atat companii producatoare cu capital strain, cat si reprezentanti ai companiilor cu capital romanesc si ai mediului de afaceri local.” Borbely Karoly, Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Conferinta va avea cinci sesiuni de discutii si se va desfasura pe parcursul unei zile intregi. In prima sesiune se vor dezbate starea actuala a industriei producatoare de la noi din tara, cele mai recente evolutii si rezultatele lor, precum si Proiectul Noii Strategii de Exporturi a Romaniei. Panelul celei de-a doua sesiuni va discuta despre dezvoltarea unor noi unitati de productie, construirea de parcuri industriale, logistica si infrastructura necesare. A treia sesiune va aduce in prim plan managementul operatiunilor, cele mai noi solutii de automatizare si de IT si rolul in industria producatoare a IMM-urilor. Finantarea productiei dincolo de banci: fondurile europene, oportunitatile ajutorului de stat si provocari fiscale vor fi analizate in cea de-a patra sesiune a conferintei. In cea de-a cincea sesiune, speakerii vor dezbata cele mai recente provocari juridice legate de investitia si derularea operatiunilor industriale.

Pentru informatii suplimentare referitoare la parteneriate si pachete de sponsorizare va rugam sa o contactati pe Claudia Cioc, e-mail claudia.cioc@unitedcom.org, mobil 0724 511 457.

Pentru parteneriate media si detalii despre agenda evenimentului va rugam sa o contactati pe Mihaela Iacob, e-mail mihaela.iacob@unitedcom.org, mobil 0723 604 983.

Despre united

United este companie de marketing, specializata in oferirea de servicii de consultanta si management al proiectelor de marketing strategic,
United este o agentie de marketing full-service, cu o gama de servicii care cuprinde consultanta de marketing, branding, publicitate, organizare evenimente & conferinte, online marketing, PR.
Mihaela Iacob, PR Executive United
mobil 0723 604 983
mihaela.iacob@unitedcom.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/united/top-50-companii-din-industria-producatoare-din-romania-se-reunesc-la-romans-the-romanian-manufacturing-summit