“Actori români” în Bruxelles-ul European

BUCURESTI - 14 septembrie 2005

Comunicat tip General in ONG

Clubul “Romania –UE” a organizat, ieri, 13 septembrie, la Centru International de Presa, dezbaterea “Actori romani” in Bruxelles-ul European.

Astfel, participanţii la eveniment au cautat răspunsuri la câteva dintre problemele indentificate :
“Care sunt entităţile juridice româneşti în Bruxelles? Ce vor face cei 35 de parlamentari români cu statut de observatori la Parlamentul European? Cum se va alege comisarul european al României? Putem vorbi despre un lobby al României la Bruxelles? Este pregătită România pentru statutul de membru al UE?”.

“Actori români” în Bruxelles-ul European

Bruxelles-ul absoarbe tot mai mulţi români, angrenându-i în mecanismul european. În ultimii 5-10 ani numărul a crescut simţitor, unii lucrează pentru presa europeană sau pentru presa românească, alţii în firmele de consultanţă europene, în cadrul instituţiilor europene (comisie, parlament, consiliu) sau în cadrul organizatiilor neguvernamentale prezente aici.

Clubul “Romania –UE” este un grup independent de experţi români care locuiesc şi îşi desfăşoră activitatea in Belgia.
Clubul este independent finaciar , fără caracter religios, independent de orice structuă guvernamentală sau partid politic din Romania sau UE.
Scopul său principal este de a contribui la integrarea Romaniei in Uniunea Europeană, având ca prim obiectiv aderarea în 2007.
Clubul se doreşte un “think-tank” care să se constituie într-un element de opinie obiectiv si independent în ceea ce priveşte relaţiile dintre România şi UE.
Clubul nu desfaşoară activităţi comerciale şi nu urmăreşte realizarea unui profit material. Principalele obiective ale clubului sunt:
•Promovarea imaginii României în mediile europene;
• promovarea expetizei românesti în afacerile europene;
• facilitarea comunicării ideilor şi principiilor europene in România.(www.euro-club.org)

La dezbatere au participat: peste 40 de persoane, membri ai clubului, invitati oficiali de la Misiunea Romaniei pe langa Uniunea Europeana, Ambasada bilaterală a României in Belgia, Centrul Român de Informare de la Bruxelles, presa scrisă (Ziua) si televiziune (Prima TV).

Reprezentatul onorific al UNPR la Bruxelles, Nelu Neacşu, a fost acceptat membru al Clubului si astfel UNPR se va implica activ în promovarea imaginii oamenilor de afaceri din România la Bruxelles si conectarea acestora la realitatea europeana.

Despre Uniunea Nationala a Patronatului Roman

DESPRE UNPR

UNPR este o organizaţie reprezentativă la nivel naţional. Este constituită din 10 patronate regionale cu patrimoniu propriu şi personalitate juridică. Din U.N.P.R. mai fac parte şi asociaţii profesionale din diverse domenii de activitate, reprezentând ramuri şi subramuri ale economiei naţionale.
Pe plan internaţional, UNPR este membru partener a Confederatiei Constructorilor din Europa (European Builders Confederation) şi membră a Uniunii Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din cadrul Partidului Popular European (SME Union of EPP), una dintre cele mai importante organizaţii ale IMM-urilor din Uniunea Europeană. De asemenea, UNPR este reprezentată de un delegat permanent la Bruxelles, care păstrează legătura cu toate patronatele din ţările membre ale Uniunii Europene.

comunicare@unpr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/uniunea-nationala-a-patronatului-roman/actori-romani-in-bruxelles-ul-european