Evoluţie, involuţie şi constanţă în preţurile practicate de PETROM. Pe când o revoluţie?

BUCURESTI - 26 aprilie 2011

Comunicat tip General in Auto

În data de 4 februarie constatam că PETROM avea probleme cu matematica, considerând că o creştere de 4 bani/litrul de motorină duce la o majorare a preţului cu 6 bani/litru.

Urmărind situl PETROM constatăm că în data de 8 aprilie compania a majorat din nou preţurile, de astă dată cu 9 bani/litrul de motorină, fapt care se regăsea cu claritate pe sit, iar în 19 aprilie se constată o nouă majorare cu 9 bani/litru.

Ce ne atrage atenţia? Faptul că în 8 aprilie motorina Diesel EURO 5 comercializată de PETROM costa 5,24 lei/litru după ce fusese majorată cu 9 bani/litru (de la 5,15 lei/litru cât costa din 8 martie), iar în 19 aprilie preţul la acelaşi sortiment de motorină este crescut cu încă 9 bani/litru dar ajunge să coste tot 5,24 lei/litru, precizându-se, pe aceeaşi sursă, că în data de 8 aprilie acest sortiment costa 5,15 lei/litru.

Având în vedere informaţiile contradictorii provenite din aceeaşi sursă, ajungem să credem că avea mare dreptate Caţavencu pe care îl putem parafraza spunând că „preţul la carburanţii PETROM se măreşte, dar se micşorează şi totuşi rămâne constant însă, cu toate acestea, nu se poate să nu crească”.

În acest context, când PETROM nu prea mai ştie ce face cu preţurile, noi ne oferim să îi dăm o mână de ajutor.

Putem ajuta această companie să-şi actualizeze datele de pe sit,

O putem ajuta şi în problemele de aritmetică,

Şi nu în ultimul rând, o putem ajuta să înţeleagă că, şi în cazul în care îşi creşte profitul pe seama evoluţiei cotaţiilor internaţionale ale petrolului – deşi petrolul românesc, bun, rău cum este, nu atinge aceste cotaţii – i-ar fi de mare ajutor să prezinte public cum îşi formează preţul de distribuţie la carburant şi cum ajunge să coste un litru de „reziduu” petrolier cât un litru de produs primar de distilare.

Despre Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania

UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/uniunea-nationala-a-transportatorilor-rutieri-din-romania/evolutie-involutie-si-constanta-in-preturile-practicate-de-petrom-pe-cand-o-revolutie