Grupul Lagermax, din care face parte şi S.C. LAGERMAX AUTOTRANSPORT SRL, membră UNTRR, preia compania Frikus

BUCURESTI - 19 martie 2012

Comunicat tip General in Auto, Afaceri, Logistica/Transport

Din motive strategice, proprietarii companiei de expediţie şi transport Frikus Friedrich Kraftwagentransport und Speditions GmbH din landul Stiria, având sediul central în Zettling, districtul Graz, se retrag din companie.

Retroactiv, începând cu 1 ianuarie 2012, grupul de expediţie Lagermax, cu sediul în Salzburg, preia compania Frikus, care administrează în principal transporturi internaţionale, logistică pentru contracte şi domeniul automobilistic, precum şi gestionare de deşeuri. Tranzacţia depinde de aprobarea autorităţilor de concurenţă.

Domeniile de activitate ale companiei Frikus completează perfect portofoliul existent de servicii al Grupului Lagermax specializat în logistică. Unele domenii, cum ar fi gestionarea deşeurilor şi reciclarea, vor extinde gama vastă de servicii Lagermax sub forma unor domenii noi de activitate.

„Această achiziţie ne consolidează prezenţa în Austria, precum şi în Europa Centrală şi de Est şi extinde şi mai mult reţeaua noastră”, a afirmat Alexander Friesz, membru al Consiliului de Administraţie Lagermax.

Domeniile de activitate ale companiilor Frikus şi Lagermax vor produce sinergii în multe sectoare. „Unitatea Frikus din portul Koper va deservi în special logistica noastră de automobile, constituindu-se într-un centru de import pentru automobilele importate din Asia, Turcia, Spania şi Africa de Nord şi va deservi distribuţia ulterioară în Europa. Va consolida sistemul de care dispunem”, a explicat Thomas Baumgartner, membru al Consiliului de Administraţie Lagermax.

Lagermax – o companie cu personalitate

În lunile următoare, afacerea de familie Lagermax, care funcţionează de peste 90 de ani, va implementa integrarea atent planificată a companiei Frikus în cadrul Grupului. Numele companiei Frikus va rămâne neschimbat. Regina Friedrich, reprezentant al familiilor proprietare ale companiei Frikus a explicat: „Suntem mândri că predăm progresul mai multor generaţii unei companii austriece lider în domeniul logisticii internaţionale, pentru a deveni parte integrantă a unei dezvoltări ulterioare interesante. Ambele companii pot privi în urmă la o tradiţie de câţiva zeci de ani şi împărtăşesc aceeaşi filosofie: fiind grupuri de afaceri administrate de proprietari, sunt conduse de antreprenori cu experienţă şi simbolizează cel mai înalt nivel de calitate şi valoare pentru clienţi”.

Clienţii vor beneficia de pe urma prezenţei regionale puternice şi a reţelei internaţionale a Grupului Lagermax.

Grupul Lagermax

Având 50 de unităţi în unsprezece ţări din Europa, Grupul Lagermax oferă o reţea de distribuţie sofisticată pentru toate nevoile clienţilor. Pe lângă Austria, reţeaua include unităţi în Germania, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Slovenia, Croaţia, Bosnia-Herţegovina şi Serbia. În 2011, Grupul Lagermax a generat o cifră totală de afaceri de 305 milioane euro şi a avut 2.410 angajaţi. Grupul Lagermax a fost înfiinţat în 1920; sediul central se află în Salzburg.

Compania Frikus

Frikus are în prezent 570 de angajaţi şi a realizat în 2011 o cifră de afaceri de 65 milioane euro. Compania de expediţie a fost înfiinţată în 1928. Pe lângă unităţile din Austria, de la Zettling (sediul central), Kalsdorf, Viena şi Güssing, administrează filiale în Ungaria şi Slovenia.

Despre Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania

UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/uniunea-nationala-a-transportatorilor-rutieri-din-romania/grupul-lagermax-din-care-face-parte-i-s-c-lagermax-autotransport-srl-membr-untrr-preia-compania-frikus