Conferinta de lansare a proiectului POSDRU/156/1.2/G/134518

BUCURESTI - 10 iunie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Stiinta / Cercetare, Cursuri

Universitatea Româno - Americană din București, în parteneriat cu Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj şi Universitatea „Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu, vă invită joi, 12 iunie, ora 13.00 la Conferința de lansare a proiectului cu titlul „Asigurarea competențelor corespunzătoare cerințelor pieței muncii prin programe de studii de excelență cu dimensiune internațională”, cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Evenimentul organizat în cadrul proiectului, va avea loc în Sala de Protocol a Universității Româno-Americane, cu sediul în Bd. Expoziției, nr.1B, sector 1, București, în intervalul orar 13:00 – 16:00.

Începând cu data de 14 mai 2014, Universitatea Româno - Americană din București, în parteneriat cu Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj şi Universitatea „Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu, implementează proiectul cu titlul „Asigurarea competențelor corespunzătoare cerințelor pieței muncii prin programe de studii de excelență cu dimensiune internațională”, cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul se înscrie în Axa prioritară 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenție 1.2. „Calitate în învăţământul superior”, având o durată de implementare de 18 luni.

Obiectivul general (OG) al proiectului vizează dezvoltarea programelor de licență și masterat în domeniile economie și afaceri internaționale, marketing și administrarea afacerilor prin armonizarea cu nevoile actuale ale pieței muncii secolului XXI.

Activitățile derulate în cadrul proiectului urmăresc dezvoltarea și perfecționarea programelor de studii de licență și master în domeniul economic, bazate pe competențele necesare pieței muncii în secolul XXI, precum și dezvoltarea de parteneriate active și dinamice cu mediul de afaceri (piața muncii), în scopul creșterii calității pregătirii și a oportunităților reale de angajare ale absolvenților.

Cele trei universități partenere își propun, ca prin implementarea proiectului, să armonizeze competențele obținute de absolvenții sistemului de învățământ superior cu cele solicitate pe piața muncii.

Informații suplimentare legate de activităţile desfășurate în cadrul proiectului vor fi postate pe pagina web a proiectului – http://spredi.rau.ro.

 

 Persoană de contact: Mihai DINCĂ – Responsabil informare, promovare, diseminare, Universitatea Româno-Americană, telefon: 0765505019, e-mail: mihaiflorindinca@yahoo.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/universitatea-romano-americana/conferinta-de-lansare-a-proiectului-posdru-156-1-2-g-134518