Studii prin Programe de Excelență cu Dimensiune Internațională - POSDRU/156/1.2/G/134518

BUCURESTI - 12 septembrie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Stiinta / Cercetare, Cursuri

Live site

Universitatea Româno - Americană din București, în parteneriat cu Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj şi Universitatea „Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu, implementează proiectul cu titlul „Asigurarea competențelor corespunzătoare cerințelor pieței muncii prin programe de studii de excelență cu dimensiune internațională”, cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în cadrul căruia a fost demarat un sondaj cu privire la importanța armonizării competențelor obținute de absolvenții sistemului de învățământ superior cu cele solicitate pe piața muncii, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă.

Începând cu data de 14 mai 2014, Universitatea Româno - Americană din București, în parteneriat cu Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj şi Universitatea „Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu, implementează proiectul cu titlul „Asigurarea competențelor corespunzătoare cerințelor pieței muncii prin programe de studii de excelență cu dimensiune internațională”, cod contract - POSDRU/156/1.2/G/134518, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul se înscrie în Axa prioritară 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenție 1.2. „Calitate în învăţământul superior”, având o durată de implementare de 18 luni, în perioada 14.05.2014 – 13.11.2015.

Obiectivul general (OG) al proiectului vizează dezvoltarea programelor de licență și masterat în domeniile economie și afaceri internaționale, marketing și administrarea afacerilor prin armonizarea cu nevoile actuale ale pieței muncii secolului XXI.

Activitățile derulate în cadrul proiectului vizează dezvoltarea și perfecționarea programelor de studii de licență și master în domeniul economic, bazate pe competențele necesare pieței muncii în secolul XXI, precum și dezvoltarea de parteneriate active și dinamice cu mediul de afaceri (piața muncii), în scopul creșterii calității pregătirii și a oportunităților reale de angajare a absolvenților din domeniul economic.

Cele trei universități partenere își propun, ca prin implementarea proiectului, să armonizeze competențele obținute de absolvenții sistemului de învățământ superior cu cele solicitate pe piața muncii.

În cadul proiectului, a fost demarat un sondaj cu privire la importanța armonizării competențelor obținute de absolvenții sistemului de învățământ superior cu cele solicitate pe piața muncii, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă.

Vă invităm să luați parte la acest demers, în cadrul căruia aveți posibilitatea să vă expuneți opinia în legătură cu tema comunicată, accesând pagina web a proiectului - http://spredi.rau.ro/.

Informații suplimentare cu privire la acest studiu și la activităţile desfășurate în cadrul proiectului sunt disponibile pe pagina web a proiectului – http://spredi.rau.ro și pe contul de Facebook al proiectului https://www.facebook.com/spredi.

 Persoană de contact: Mihail – Florin DINCĂ – Responsabil informare, promovare, diseminare, Universitatea Româno-Americană, telefon: 0765505019, e-mail: mihaiflorindinca@yahoo.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/universitatea-romano-americana/studii-prin-programe-de-excelen-a-cu-dimensiune-interna-ionala-posdru-156-1-2-g-134518