UTI – prezentă la Conferinţa „Sisteme de ticketing electronic”

BUCURESTI - 3 noiembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

UTI a participat în perioada 26 – 27 octombrie la conferinţa „Sisteme de ticketing electronic”, organizată de Uniunea Română de Transport Public (URTP). În cadrul evenimentului desfăşurat la Sinaia, compania a participat la lucrările organizate cu această ocazie, abordând problematica implementării sistemelor de taxare interoperabile, de interes pentru operatorii de transport din România.

UTI – prezentă la Conferinţa „Sisteme de ticketing electronic”

Scopul conferinţei a fost acela de a pune în discuţie sistemele automate de taxare pentru operatorii de transport. Au fost prezenţi la lucrări reprezentanţi ai operatorilor de transport din ţară, membri ai URTP şi alţi furnizori de diverse componente necesare într-un sistem automat de taxare.
Agenda conferinţei a cuprins atât prezentări, cât şi dezbateri pe baza studiilor de caz din Europa. UTI a venit cu experienţa sa în implementarea unui astfel de sistem în România, întrucât este dezvoltatorul primului Sistem Automat de Taxare (SAT), care va fi funcţional în curând, în Capitală, integrând operaţiunile RATB şi Metrorex.

„Stabilirea unei modalităţi de compensare financiară (clearing) este obligatorie în cazul unor sisteme automate de taxare în care există mai multe entităţi implicate în procesul de vânzare şi eliberare a cardurilor de călătorie. Între aceste entităţi intervin operaţiuni de regularizare financiară, care în situaţia ideală sunt arbitrate de o autoritate neutră. În România nu există la acest moment o autoritate financiară neutră, care să răspundă de supravegherea operaţiunilor de clearing.”, a susţinut Tudor Popescu, Directorul Departamentului Inginerie Software, în cadrul prezentării „Sistemul de clearing şi alocarea încasărilor”.

Standul de prezentare a companiei UTI a fost interactiv, operatorii români de transport având ocazia de a participa la demonstrarea unei serii de funcţionalităţi ale unui sistem automat de taxare bazat pe carduri de tip contactless: ce este şi cum se realizează un card personalizat, care sunt avantajele folosirii unui card faţă de un bilet de hârtie, cum se verifică informaţiile aflate pe card şi ce trebuie făcut pentru a adăuga sau reîncărca produsele tarifare, cum se utilizează cardul în mijloacele de transport în comun, cum se reduce frauda prin implementarea unui proces de control revoluţionar, precum şi alte funcţionalităţi ale SAT.

Despre UTI

În domeniul transporturilor, UTI şi-a dezvoltat expertiza şi poate acoperi toată gama de soluţii inteligente de management al transportului urban modern, care au ca element central schimbul de informaţii, procesarea acestora în timp real şi sincronizarea informaţiilor din diferite sisteme.

Alina Costea
Marketing Manager
Divizia IT&C, UTI
Telefon: 021 - 2012619