Valoare de randament a actiunii sau partii sociale

Definitie Valoare de randament a actiunii sau partii sociale

Suma care, plasata la o anumita rata, pe parcursul unui an, genereaza un venit egal cu rezultatul unitar (sau beneficiu aferent unei actiuni).Este vorba deci despre capitalizarea rezultatului unitar.Valoarea de randament = Rezultatul unitar / Rata.Valoarea de randament este o varianta a valorii financiare in care se tine cont si de beneficiile nedistribuite.Spre exemplu, daca o S.A. a realizat in ultimele trei exercitii un beneficiu mediu de 300.000.000 lei, iar capitalul sau este compus din 30.000 actiuni, la o rata de 30%, vom avea:Rezultatul unitar mediu = 300.000.000 / 30.000 = 10.000 lei/actiuneValoarea de randament a actiunii = 10.000 / 0,30 = 50.000 lei.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Valoare de randament a actiunii sau partii sociale? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Valoare de randament a actiunii sau partii sociale.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Valoare de randament a actiunii sau partii sociale. Definitiile termenilor despre Valoare de randament a actiunii sau partii sociale cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Valoare de randament a actiunii sau partii sociale, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Valoare de randament a actiunii sau partii sociale.