Vanzare de drepturi succesorale si celelalte cesiuni de creanta

Definitie Vanzare de drepturi succesorale si celelalte cesiuni de creanta

Vanzarea drepturilor succesorale este posibila numai dupa ce succesiunea a fost deschisa (fiind nule orice pacte asupra unei succesiuni viitoare - vezi art.702 si 965 alin.2 Cod Civil) si numai dupa ce succesibilul a acceptat succesiunea daca un succesibil isi vinde drepturile sale succesorale inainte de a fi acceptat expres succesiunea, aceasta vanzare are valoarea unei acceptari tacite a succesiunii. Vanzarea are ca obiect drepturi succesorale ale mostenitorului, care poarta asupra unei universalitati (sau asupra unei cote-parti dintr-o universalitate) ce cuprinde deopotriva bunuri, drepturi si obligatii. In lipsa de stipulatie contrara, cumparatorul drepturilor succesorale va trebui sa ramburseze vanzatorului sumele cu care acesta a achitat datorii ori sarcini ale succesiunii, precum si cheltuielile facute cu reparatiile sau imbunatatirile aduse bunurilor succesorale nu se vor restitui insa taxele succesorale suportate de mostenitorul vanzator. Cat priveste pasivul (datoriile) mostenirii, vanzarea de drepturi succesorale nu poate fi opusa creditorilor, care raman nedreptatiti sa-l urmareasca pe succesorul cedent, atata timp cat ei nu au acceptat o novatie prin schimbare de debitor vanzatorul urmarit are insa actiune in regres impotriva cumparatorului drepturilor succesorale si, ca atare, si creditorul sau va putea sa-l urmareasca pe cumparator exercitand, prin actiune oblica (art.974 Cod Civil), dreptul debitorului lor (adica ale mostenitorului vanzator). Vanzatorul de drepturi succesorale garanteaza cumparatorului numai calitatea sa de mostenitor, iar nu si intinderea sau compunerea universalitatii transmise (art.1399 Cod Civil) dar partile pot modifica (agrava) prin conventia lor aceasta garantie, sau o pot micsora ori inlatura, in conditiile dreptului comun al garantiei contra evictiunii (art.1339-1340 Cod Civil).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Vanzare de drepturi succesorale si celelalte cesiuni de creanta? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Vanzare de drepturi succesorale si celelalte cesiuni de creanta.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Vanzare de drepturi succesorale si celelalte cesiuni de creanta. Definitiile termenilor despre Vanzare de drepturi succesorale si celelalte cesiuni de creanta cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Vanzare de drepturi succesorale si celelalte cesiuni de creanta, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Vanzare de drepturi succesorale si celelalte cesiuni de creanta.