Vanzare de soldare

Definitie Vanzare de soldare

Potrivit prevederilor O.G. 99/2000, art. 24, vanzarea de soldare este orice vanzare insotita sau precedata de publicitate si anuntata sub denumirea de « soldare/soldari/solduri » si care, printr-o reducere de preturi are ca efect vanzarea accelerata a stocului de marfuri dintr-o structura de vanzare cu amanuntul, in scopul reinnoirii sezoniere a sortimentului de marfuri. Produsele care pot fi supuse soldarii sunt articolele de imbracaminte, articolele de blanarie-pielarie, confectiile, tricotajele, inclusiv lenjeria, tesaturile, marochinaria, incaltamintea si articolele sezoniere de sport-turism, precum si alte produse care vor fi stabilite prin norme ca facand parte din categoria produselor sezoniere.Art. 25: Vanzarile de soldare se pot efectua in cursul a doua perioade pe an, cu o durata maxima de cate 45 de zile fiecare.Art. 29: (1) Perioadele de soldari prevazute la art. 25 se stabilesc de comercianti intre urmatoarele limite :a) perioada 15 ianuarie-15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamna-iarnab) perioada 1 august - 30 septembrie inclusiv, pentru produsele de primavara-vara.(2) Comerciantii au obligatia sa notifice la primaria in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea perioada in care efectueaza vanzarile de soldare cu cel putin 15 zile inainte de inceperea operatiunilor.Art. 30: (2) Orice anunt sau alta forma de publicitate privind soldarea trebuie sa specifice obligatoriu data de debut a vanzarii si durata acesteia, precum si sortimentul de marfuri supus soldarii in cazul in care operatiunea nu se refera la totalitatea produselor din structura de vanzare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Vanzare de soldare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Vanzare de soldare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Vanzare de soldare. Definitiile termenilor despre Vanzare de soldare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Vanzare de soldare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Vanzare de soldare.