Vanzare directa

Definitie Vanzare directa

Vanzare personalizata, direct catre consumatorii finali, prin reprezentantii producatorului (mandatari) sau prin agenti de vanzare independenti. Este cel mai scurt circuit de distributie. Sunt asociate, de regula, vanzarilor directe si vanzarea prin magazinele si depozitele proprii ale fabricantului, vanzarea prin intermediul reuniunilor s.a., precum si o serie de tehnici de vanzare la distanta (vanzare prin posta, vanzare prin telefon, video, teleshopping, vanzare prin Internet s.a.).O.G. 99/2000, art. 42: (1) Vanzarea directa este acea practica comerciala prin care produsele sau serviciile sunt desfacute direct consumatorilor, in afara spatiilor de vanzare cu amanuntul, prin intermediul vanzatorilor directi, care prezinta produsele si serviciile oferite spre vanzare. (2) Vanzarea prin retele (multilevel marketing) este o forma a vanzarii directe prin care produsele si serviciile sunt oferite consumatorilor prin intermediul unei retele de vanzatori directi si independenti care primesc un comision atat pentru vanzarile proprii, cat si pentru vanzarile generate de retelele de vanzatori directi si independenti pe care i-au recrutat personal.Avantaje ale vanzarii directe: - permiterea pastrarii controlului asupra intregului proces de comercializare - reducerea cheltuielilor de distributie - contactul direct al producatorului cu consumatorul, facilitarea cunoasterii pietei - sustinerea marcii de fabrica - controlul mentinerii pretului in limite rezonabile - garantarea calitatii produselor vandute - asigurarea de servicii de calitate clientelei etc. Dezavantaje: resurse financiare importante pentru organizarea retelei proprii de magazine, personal suplimentar, instruire, organizarea serviciilor post-vanzare s.a.Aceasta forma de distributie este determinata, uneori, de existenta unui grad ridicat de complexitate tehnica a produsului - ceea ce necesita prestarea de servicii de specialitate de catre fabricant - sau de gradul ridicat de concentrare geografica a cumparatorilor potentiali.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Vanzare directa? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Vanzare directa.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Vanzare directa. Definitiile termenilor despre Vanzare directa cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Vanzare directa, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Vanzare directa.