Vanzare la distanta

Definitie Vanzare la distanta

Ansamblu de tehnici de vanzare cu amanuntul, constand intr-o oferta de produse si/sau servicii transmisa direct clientilor potentiali - prin intermediul unei tehnici de comunicatie la distanta - in scopul incheierii unui contract de vanzare. Aceasta forma de vanzare (prezenta, astazi, in toate sectoarele) se desfasoara in lipsa prezentei fizice simultane a consumatorului si a comerciantului necesita organizarea expedierii de vanzator a produselor solicitate de cumparator (comanda este transmisa de client prin posta, telefon, fax, e-mail, videotex). Principalele tehnici de vanzare la distanta: vanzare prin corespondenta - VPC, vanzarea prin catalog, phoning, teleshopping, vanzarea telematica - video, prin Minitel (in Franta), prin Internet s.a. (V. tehnica de vanzare la distanta).O.G. 99/august 2000, art. 39: In cadrul acestei forme de vanzare consumatorul beneficiaza de o perioada de 10 zile lucratoare in care isi poate exercita dreptul de renuntare, avand posibilitatea sa rezilieze contractul si sa returneze produsul achizitionat sau sa solicite schimbarea produsului, fara penalizari si fara sa ofere o motivatie. Art. 41: Atunci cand consumatorul si-a exercitat dreptul de renuntare, furnizorul este obligat sa ramburseze gratuit sumele platite de consumator sau sa schimbe produsele intr-un termen de maximum 30 de zile de la data returnarii acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Vanzare la distanta? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Vanzare la distanta.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Vanzare la distanta. Definitiile termenilor despre Vanzare la distanta cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Vanzare la distanta, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Vanzare la distanta.