Merida intră în circuitul mondial al ciclismului de şosea, WorldTour

BUCURESTI - 5 martie 2013

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sport

Asta da, este o ştire mult-aşteptată! Merida Europe a făcut o declaraţie importană: din 2013 intră în elita ciclismului profesionist şi va participa la WorldTour. Merida a devenit pentru următorii trei ani sponsorul de biciclete a echipei italiene ProTour - Lampre. Deasemenea a devenit si sponsor cu numele, aşa că echipa va avea denumirea oficială de Team Lampre-Merida.

A doua ca mărime din Taiwan, compania producătoare de biciclete Merida, sponsorizează deja din 2004 cea mai prolifică echipă profesională MTB din lume: Multivan Merida Biking Team. Participarea la UCI WorldTour se pregăteşte de mai mult timp şi acum a venit momentul ca bicicletele premium Merida să primească recunoaşterea meritată şi în rândul rutierilor din lumea întreagă.

Din 2013 noua echipă Lampre-Merida va utiliza ultima variantă de biciclete Merida Scultura SL. Aceste biciclete întrunesc cerinţele rigiditaţii structurale, directivităţii excelente şi confortul de care are nevoie ciclistul pentru a putea face faţă provocărilor dure de genul Giro d’Italia, Vuelta a Espana, sau Tour de FranceLa începutul anului 2013 a fost prezentată şi noua bicicletă de contra-cronometru pentru ciclişti profesionişti exigenţi. Prezentările vor continua şi cu alte noutăţi, ca de exemplu cu o bicicletă pentru traseul Paris-Roubaix şi alte trasee tradiţionale cu piatră cubică unde utilizarea în condiţii extreme necesită o structură puternică. O altă noutate va fi o bicicletă construită pe un cadru aerodinamic pentru zone de sprint extrem.

Începând cu 2004 Multivan Merida Biking Team a obţinut nenumărate premii naţionale, mondiale şi olimpice prin intermediul cicliştilor Gunn-Rita Dahle Flesja, Ralph Näf şi José Hermida.

În România, Veloteca este cel mai important comerciant de biciclete Merida, oferind clienţilor întreaga gamă de biciclete de copii, de damă, de oraş, de munte, de şosea, de fitness, trekking şi cross. Pentru promovarea mărcii Merida, împreună cu importatorul Merida în România, BikeFun, sponsorizăm doi sportivi de elită ai triatlonului românesc: Sorin Boriceanu şi campionul naţional la duatlon şi triatlon, Ciprian Bălănescu. Tot pentru promovarea ciclismului de performanţă, Veloteca a fost anul acesta şi sponsor al Turului Ciclist al României, oferind în paralel, pe parcursul celor 9 etape, o expoziţie itinerantă de biciclete marca Merida.

PS: Începând de astăzi, puteţi urmări spotul TV pe Eurosport!

Despre Veloteca

Veloteca este cel mai mare magazin multi-marcă de biciclete din Romania. Numai la noi poţi alege o bicicletă pentru oricare membru al familiei, din cele peste 200 modele expuse in magazin. Un magazin unde poţi găsi biciclete de toate felurile, pentru adulţi sau copii, accesorii, echipamente de oraş, de şosea şi de munte, rastele de biciclete, literatură de specialitate, hărţi sau ghiduri. Aici este disponibil un Centru de Testare biciclete specializat şi un Atelier Service foarte bine dotat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/veloteca/merida-intra-in-circuitul-mondial-al-ciclismului-de-sosea-worldtour