Venit

Definitie Venit

Cresteri ale beneficiilor economice pe perioada exercitiului financiar sub forma intrarilor si iesirilor de active sau a reducerilor de pasive care au ca rezultat cresteri ale capitalului propriu, altele decat cele legate de contributiile participantilor la capitalul propriu. Veniturile se impart in: - Venituri propriu-zise - apar in cadrul activitatilor obisnuite (curente) ale unei intreprinderi, si se prezinta sub diferite denumiri, incluzand vanzarile, dobanzile, dividendele, redeventele si chiriile. - Castigurile - reprezinta cresteri ale beneficiilor economice care pot sau nu sa apara in cursul activitatilor obisnuite ale intreprinderii. Exemplu, veniturile din vanzarea de active altele decat circulante si castigurile constatate sau nerealizate (veniturile din reevaluarea portofoliului de titluri si acelea din cresterea valorii activelor pe termen lung). In aceeasi categorie se include sconturile obtinute de intreprindere de la furnizorii sai, castigurile nete din cumpararea sau vanzarea de titluri de plasament si diferentele favorabile de curs valutar. Se evidentiaza separat. Veniturile si cheltuielile dezvaluie trasatura acestora de componente ale situatiei nete a intreprinderii sau a capitalurilor proprii. Vezi si Cheltuieli.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Venit? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Venit.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Venit. Definitiile termenilor despre Venit cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Venit, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Venit.