Venituri din productia stocata

Definitie Venituri din productia stocata

Venituri din exploatare ce reprezinta variatia in plus (cazul stocajului cand stocul final este mai mare decat stocul initial) sau in minus (cazul destocajului, cand stocul final este mai mic decat stocul initial), intre valoarea la cost de productie a stocurilor de produse si productie in curs de executie, de la finele perioadei si valoarea initiala a acestor stocuri, fara a lua in considerare provizioanele constituite pentru depreciere.Variatiile de productie stocata se determina pentru fiecare forma de produse stocate (produse finite, semifabricate, produse reziduale) cat si pentru productia in curs de executie.Productia stocata, ca si productia imobilizata, sunt venituri care nu genereaza incasari monetare intr-o perioada imediat urmatoare fiind surse de imbogatire virtuala pentru intreprindere, ele sunt evaluate, din ratiuni de prudenta, la nivelul costurilor de productie.Vezi si Contabilitate a veniturilor, Productia exercitiului, Venituri din exploatare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Venituri din productia stocata? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Venituri din productia stocata.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Venituri din productia stocata. Definitiile termenilor despre Venituri din productia stocata cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Venituri din productia stocata, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Venituri din productia stocata.