Venituri financiare

Definitie Venituri financiare

Venituri inscrise in Contul de profit si pierdere, care cuprind:a. Venituri din participatii, alte imobilizari si creante imobilizate - adica dividendele incasate pentru participatiile la capitalul altor societati si din alte titluri imobilizate si dobanzile aferente creantelor imobilizateb. Venituri din titluri de plasament - reprezinta veniturile nete rezultate din vanzarea titlurilor de plasament, atunci cand pretul de vanzare al acestor titluri este superior valorii lor de achizitiec. Venituri din diferente de curs valutar - reprezinta veniturile obtinute din: - diferentele favorabile de curs valutar, rezultate in urma lichidarii imprumuturilor si datoriilor in valuta ale unitatii - diferentele favorabile de curs valutar aferente disponibilitatilor bancare in devize, disponibilitatilor in devize existente in casierie, precum si existentului in conturile de acreditare in devized. Venituri din dobanzi - includ dobanzile primite pentru disponibilitatile din conturile bancare si pentru imprumuturile acordatee. Alte venituri financiare - se refera la sconturile obtinute de la furnizori si alti creditori, cat si alte venituri financiare decat cele mentionate anteriorf. Venituri din provizioane - reprezinta venituri din diminuarea sau anularea provizioanelor constituite in legatura cu activitatea financiara a intreprinderii cum sunt: - provizioanele pentru deprecierea imobilizarilor financiare - provizioanele pentru deprecierea titlurilor de plasament.Diferenta dintre veniturile si cheltuielile financiare reprezinta rezultatul financiar care impreuna cu rezultatul exploatarii formeaza rezultatul curent al exercitiului.Vezi si Contabilitate a veniturilor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Venituri financiare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Venituri financiare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Venituri financiare. Definitiile termenilor despre Venituri financiare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Venituri financiare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Venituri financiare.