Viciu de consimtamant

Definitie Viciu de consimtamant

Situatie in care se pretinde ca acordul unei parti, al unei persoane fizice, a fost viciat in momentul incheierii unui inscris, a unui contract, iar fara vicierea consimtamantului, persoana nu ar fi semnat actul. Potrivit legii, viciile de consimtamant sunt: eroarea si violenta. Orice contract, orice conventie de instrainare a unui bun presupune ca elemente de baza,acordul liber si nesilit al semnatarilor. Pot exista insa situatii in care unul dintre semnatari sa fie indus in eroare cu privire la obiectul ori starea bunului ce formeaza obiectul contractului sau sa fie supus unor violente. Toate acestea sunt motive care pot fi invocate atunci cand se cere anularea unui astfel de act.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Viciu de consimtamant? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Viciu de consimtamant.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Viciu de consimtamant. Definitiile termenilor despre Viciu de consimtamant cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Viciu de consimtamant, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Viciu de consimtamant.