Crama Macin lanseaza pe piata editia limitata a vinului 'Mostenirea'

Macin - 7 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Crama Măcin - moștenitorii unei vechi podgorii din zona Dobrogeană a Măcinului - a lansat joi, 1 noiembrie 2018, eticheta 'Moștenirea', în ediție limitată de 1918 de sticle. Comemorând atât centenarul României cât și îmbinarea a 2 soiuri vechi autohtone (fetească neagră și băbească neagră), vinul 'Moștenirea' a fost vinificat sub îndrumarea domnului Ionuț Gâdiuță, vinificatorul cramei, cu scopul unirii trecutului cu prezentul într-un asamblaj select.

Vinul Moștenirea

Vinul Moștenirea

 Un strop de istorie 

Vinul Moștenirea

Evenimentul de lansare privat, ținut în incinta Le Chateau Bucuresti, a strâns laolaltă peste 200 de iubitori de vin care au avut parte nu numai de o degustare alături de membrii Cramei, dar și de o vizionare în avanpremieră a noului film de prezentare al Cramei Măcin, parte din strategia nouă de marketing abordată de compania dobrogreană. 

După cum creatorii vinului ne povestesc, 'Moștenirea ta este vie. Evoluează, crește, ramură cu ramură, strugure cu strugure, bob de rubin cu bob de rubin.' Un vin care surprinde prin aromele intense de fructe roșii (zmeură, vișine, cireșe coapte), prune, coacăze negre dar și prin notele florale și condiment dulce, Moștenirea mai vine cu un motiv pentru denumirea sa: eticheta sa – care conține întreaga poveste – poate fi adusă înapoi la origini, la Crama Măcin, unde vă garantează o sticla de vin cadou din partea cramei... în următorii 100 de ani! 

O sticlă de vin care într-adevăr poate fi lasată moștenire, Crama Măcin vă așteaptă pentru comenzi pe site-ul www.vinul-mostenirea.ro sau pe facebook.com/vinul.mostenirea.

Podgoria Sarica Niculițel

Podgoria Sarica Niculiţel este cea mai veche podgorie a Dobrogei, o zonă cu un pitoresc aparte, ce-şi întinde trecutul dincolo de perioada colonizării romane (în nordul Dobrogei romanii s-au instalat temeinic, încă din secolul al II-lea, construindu-şi o serie de castre pentru apărarea imperiului de atacurile populaţiilor barbare, mărturie stând castrele Arrubium (localitatea Măcin), Noviodunum (Isaccea), Aegesius (Tulcea), Troesmis (Turcoaia) etc.

În prezent, la Măcin, se produce o gamă variată de vinuri purtând amprenta locului, originale în prezentare şi cu un bun raport calitate-preţ. De altfel, drumul vinului în judeţul Tulcea începe la Măcin, mai precis la Alcovin Măcin. Crama Dobrogeana şi Pivniţa lui Terente figurează deja în circuitul turistic, oferind doritorilor degustări de vinuri şi meniuri tradiţionale, însoţite de vinuri obţinute din viile de la Carcaliu şi Cerna. 

Între vinurile albe, specifice Podgoriei Sarica Niculiţel, se numara si Aligoté-ul (soi franţuzesc la origine). Vin sec, corpolent, mineral, "mirosind" a pământ, dar şi a flori, când e foarte proaspat şi tânăr, Aligoté-ul se potriveşte excelent cu peştele de Dunăre, dar şi cu preparatele din brânză de capră sau oaie. Sortimentul de vinuri albe e completat de Fetească Regală şi Tămâioasă Românească (soiuri româneşti), dar şi Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier şi Muscat Ottonel, soiuri internaţionale, cu foarte bune rezultate în podgoriile româneşti. Vinurile roşii de Măcin se obţin din Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon şi Pinot Noir. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vinuri-de-macin/crama-macin-lanseaza-pe-piata-editia-limitata-a-vinului-mostenirea