MAPEI Romania, sponsor principal al echipei Romaniei la Concursul European al Montatorilor de Pardoseli

BUCURESTI - 26 februarie 2009

Comunicat tip General in Constructii

ROMANIA A PARTICIPAT LA CONCURSUL EUROPEAN AL MONTATORILOR DE PARDOSELI DOMOTEX 2009 - HANOVRA

Consecventa politicii sale in promovare a valorilor, Mapei Romania s-a implicat, inca de la infiintare, ca membru sustinator, in sprijinirea Asociatiei Montatorilor de Pardoseli din Romania. Unul dintre obiectivele propuse de AMPR in 2008, a fost participarea in Ianuarie 2009 la Domotex, Hanovra. Mapei Romania a fost sponsorul principal al echipei care a reprezentat Romania, la Hanovra.

Incepand cu 15 Ianuarie, la Hanovra se intalnesc cei mai importanti producatori de pardoseli pe plan mondial, in cadrul targului Domotex. Pe langa expozitie, in cadrul acestui eveniment se desfasoara si Concursul European al Montatorilor de Pardoseli. Este un concurs cu traditie la care participantii isi dovedesc cunostintele si experienta. La editia din acest an a participat si echipa Romaniei. Prezenta si afirmarea pe piata internationala, a Romaniei, in domeniul montajului pardoselilor profesionale nu ar fi fost posibile fara implicarea Asociatiei Montatorilor de Pardoseli din Romania (A.M.P.R.) si al MAPEI Romania, care a fost sponsorul principal al echipei. De asemenea echipa Romaniei a fost sustinuta si de catre urmatorii sponsori: Burmatex Romania, BOEN si Kuberit.

Fiind cel mai important targ comercial de profil, Domotex stabileste standarde de referinta pentru firmele expozante si pentru vizitatorii profesionisti. Noutatea, designul si calitatea exponatelor au guvernat cele 5 zile ale expozitiei, la care s-au adaugat indemanarea si precizia echipelor participante la Concursul European de Pardoseli organizat in cadrul expozitiei.

Concursul a reunit echipe din Austria, Germania, Italia, Olanda, Elvetia, Marea Britanie si in premiera Romania, reprezentata de echipa Karina R din Bucuresti, castigatoarea primului Concurs National al Montatorilor de Pardoseli din Romania desfasurat la Constanta in 2008. Membrii echipei Karina R care au participat la competitie sunt: Florin Falcescu, Valentin Decu si Marius Cretu.

MAPEI Romania, sponsor principal in desfasurarea editiei CONCURSULUI NATIONAL AL MONTATORILOR DE PARDOSELI 2008, a acordat un sprijin important echipei Romaniei si la Hanovra.

Prezenta la aceasta competitie a insemnat pentru echipa Romaniei sansa de a concura alaturi de cele mai bune echipe de montaj de pardoseli din Europa. Concursul s-a desfasurat pe parcursul a 3 zile, iar comisia de arbitri a fost compusa din cate un reprezentant al fiecarei tari participante care a notat executarea montajelor fiecarei echipe din concurs, mai putin pe cea a tarii pe care au reprezentat-o. Arbitrul desemnat pentru Romania a fost Dl. Constantin Cadar.

Competitia a avut ca tema montarea urmatoarelor tipuri de imbracaminti de pardoseli:
•mocheta rola cu bordura;
•mocheta dale cu intarsii;
•linoleum cu ridicare si bordura;
•PVC dale;
•parchet laminat.

Suprafata de montaj a fost impartita in suprafete distincte, fiecare dintre acestea fiind de la inceput destinata montajului unui anumit tip de pardoseala. Probele de lucru au fost date in conditii identice, oferind sanse egale concurentilor. Fiecare echipa a avut libertate de a alege ordinea de montaj a pardoselilor, nefiind o planificare prestabilita si impusa acestora. In acest fel concurentii si-au putut dovedi capacitatea de organizare, viteza de lucru si creativitatea, aceste criterii fiind de asemenea punctate de catre comisia de arbitri, pe langa detaliile specifice de montaj. In plus, urmatoarele puncte au fost urmarite si evaluate de catre arbitri: utilizarea echipamentelor si a instrumentelor de lucru; manipularea materialelor (taierea, lipirea etc); calitatea montajului; executia imbinarilor; respectarea termenului de executie si modul de abordare al lucrarilor (respectarea etapelor de executie si organizarea in vederea eficientizarii lucrului); curatenia la locul de munca; impresia estetica.

Prima participare a unei echipe din Romania la un astfel de concurs a fost un real succes. Aparitia reprezentantilor Romaniei a fost aplaudata de catre concurenti si organizatori, fapt ce confirma aprecierea pe care a castigat-o echipa noastra.
Pentru detalii Domotex 2009 accesati: http://www.domotex.de/etfc_e

A.M.P.R. intentioneaza sa organizeze in acest an, Concursul National al Montatorilor de Pardoseli din Romania, la Cluj Napoca. Scopul A.M.P.R. este ca Romania sa fie prezenta si in 2010 la Concursul European al Montatorilor de Pardoseli. http://www.ampr.org.ro

Despre violet advertising srl

Fondat in 1937 la Milano, Mapei este astazi marele producator mondial de adezivi pentru constructii. Incepand cu anii ’60, Mapei si-a derulat strategia de internationalizare pentru a raspunde cat mai bine exigentelor locale.
Grupul industrial cuprinde 53 de societati cu 53 de centre de productie, operand pe 5 continente, in 24 de natiuni diferite, cu peste 5500 de angajati care livreaza peste 1200 de produse celor peste 50.000 de clienti din intreaga lume.

Mapei Romania
Str. Ion Dragalina nr. 14, Sector 5, Bucuresti

office@mapei.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/violet-advertising-srl1/mapei-romania-sponsor-principal-al-echipei-romaniei-la-concursul-european-al-montatorilor-de-pardoseli