Viteza de mers

Definitie Viteza de mers

In domeniul naval, indicator care reflecta distanta de transport exprimata in mile marine pe care o parcurge o nava intr-o unitate de timp (de obicei o ora sau o zi).Viteza de mers se stabileste prin calcule tehnico-economice, odata cu proiectarea pentru fiecare tip de nava, in functie de: - timpul, marimea si distanta navei- relatiile de transport- felul marfurilor de transportat- gradul de dotare a navei si a porturilor pentru incarcarea-descarcarea marfurilor- modul de expediere si stivuire a marfurilor in magaziile navei- economicitatea procesului de transport, etc.Viteza de mers se exprima in noduri (Nd)

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Viteza de mers? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Viteza de mers.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Viteza de mers. Definitiile termenilor despre Viteza de mers cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Viteza de mers, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Viteza de mers.