Connex a inregistrat rezultate financiare semnificative in primul trimestru din 2004

BUCURESTI - 6 mai 2004

Comunicat tip General in IT&C

Connex este incantat sa anunte rezultatele sale financiare pe primul trimestru al anului 2004, date publicitatii ieri de Telesystem International Wireless Inc. (TSX, “TIW”, Nasdaq, “TIWI”).

Connex a inregistrat rezultate financiare semnificative  in primul trimestru din 2004

“Rezultatele primului trimestru al anului 2004 reflecta preocuparea noastra pentru consolidarea pozitiei de lider al pietei de comunicati mobile din Romania, in special pe segmentul business. Pe parcursul ultimelor 12 luni, am castigat 1 milion de clienti. Connex continua fie operatorul cu cel mai mare numar de clienti, avand, in acelasi timp, rezultate excelente in ceea ce priveste profitalibitatea”, a spus Ted Lattimore, Presedinte si COO al Connex.

Cu o valoare a cotei de piata estimata la 48,5%, Connex a inregistrat o crestere trimestriala a bazei de clienti de 215.096 de clienti noi, ajungand la o cifra totala de 3.672.138 de clienti, comparativ cu cresterea neta de 37.557 in primul trimestru al anului 2003 si un total de 2.672.765, la sfarsitul aceleiasi perioade a anului trecut, ceea ce reprezinta o crestere de 37%. La sfarsitul lunii martie 2004, clientii serviciilor pe baza de abonament reprezentau 37% din baza totala de clienti Connex, in comparatie cu 35%, la sfarsitul primului trimestru al lui 2003 si 37% la sfarsitul anului trecut.

Veniturile din servicii au atins $147,6 milioane, comparativ cu $113,1 milioane la sfarsitul primului trimestru al anului 2003. Aceasta crestere record a veniturilor din servicii, de $34,5 milioane, conduce la o rata de crestere de 30,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cea mai importanta rata de crestere din istoria MobiFon, de la inceputul anului 2000.

Venitul operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) a crescut cu 17,5%, atingand suma de $77,3 milioane, comparativ cu $65,8 milioane in aceeasi perioada a anului trecut. OIBDA ca procent din veniturile din servicii a scazut la 52,4%, fata de 58,2%, in primul trimestrul al anului trecut si de 53,1% pentru intregul an 2003.

Venitul operational pentru primele trei luni ale 2004 a crescut cu 34,4%, ajungand la $48,1 milioane, in comparatie cu $35,8 milioane, in primul trimestru al anului 2003.

Despre Vodafone România

Connex este marca inregistrata a MobiFon S.A., o filiala a Telesystem International Wireless Inc. (NASDAQ:TIWI; TSX: TIW). TIW este un operator important de telefonie mobila cu operatiuni in Europa Centrala si de Est, cu un numar total de peste 5,2 milioane de utilizatori. TIW este lider de piata in Romania prin MobiFon si este prezent in Republica Ceha prin Cesky Mobil a.s.

Informatiile financiare sunt preluate din comunicatul de presa al TIW, dat publicitatii la data de 4 mai 2004, si pot fi gasite si pe web site-ul TIW, la adresa (www.tiw.ca). Rezultatele financiare nu sunt auditate si au fost elaborate pe baza principiilor de contabilitate canadiene general acceptate („GAAP”).

Nota: Toate sumele din comunicat sunt exprimate in USD

Lidia Solomon
Phone: +4021 302 1000
Fax: +4021 302 1460