BUCURESTI - 4 mai 2005

Comunicat tip General in IT&C

Connex, prima retea de video telefonie din Romania, are placerea sa anunte rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2005, conform informatiilor date publicitatii ieri, intr-un comunicat al Telesystem International Wireless (TIW).

”Connex si-a continuat strategia axata pe obtinerea de valoare, ceea ce se reflecta in cresterea puternica a veniturilor din servicii si in profitabilitate. Connex isi demonstreaza o data in plus pozitia de lider si abordarea inovativa a pietei. Recenta lansare a serviciilor 3G este doar unul din exemplele care ilustreaza aceasta strategie si un semn in plus al angajamentului nostru de a aduce valoare adaugata pietei din Romania”, a spus Ted Lattimore, Presedinte si COO al Connex.

Connex a adaugat un numar net de 112.590 clienti in primul trimestru, ajungand la un total de 5.022.902, comparativ cu 215.096 de clienti si numarul total de 3.672.138 utilizatori inregistrati in primul trimestru al anului 2004. Aceasta reprezinta o crestere de 36,8% a numarului total de utilizatori pe durata ultimelor 12 luni. La data de 31 martie 2005, numarul de abonati a reprezentat 34,8% din totalul de utilizatori Connex, comparativ cu 34,3% la sfarsitul anului 2004.

Veniturile din servicii au atins valoarea de 197,8 milioane USD, fata de 147,6 milioane USD pentru primul trimestru din 2004. Aceasta crestere cu 50,2 milioane USD a veniturilor din servicii determina o rata de crestere de la an la an de 34%. Veniturile totale au crescut cu 33,8%, in ultimul an, atingand valoarea de 209,4 milioane USD.

OIBDA1 a crescut cu 31,8% atingand valoarea de 101,9 milioane USD, comparativ cu 77,3 milioane USD in aceeasi perioada a anului trecut. OIBDA ca procent din veniturile din servicii a reprezentat 51,5%, reflectand strategia de achizitie axata pe valoare a Connex.

Despre Vodafone România

Connex este marca inregistrata a MobiFon S.A., o filiala a Telesystem International Wireless Inc. (NASDAQ: TIWI; TSX:TIW). TIW este un operator important de comunicatii mobile cu operatiuni in Europa Centrala si de Est, cu peste 6,9 milioane de utilizatori. TIW are operatiuni in Romania, prin MobiFon S.A, sub numele de brand Connex, si in Republica Ceha, prin Cesky Mobil a.s., prin brandul Oskar. Actiunile TIW sunt listate la NASDAQ (“TIWI“) si laToronto Stock Exchange (“TIW“).

* Toate sumele sunt exprimate in USD.

1 Termenul „Venit Operational Inainte de Depreciere si Amortizare” („OIBDA”) este folosit intr-un mod ce poate fi diferit de termeni similari, folositi de alte companii. In acceptia noastra, OIBDA, numit de catre alte companii de telecomunicatii EBITDA, ofera informatii utile investitorilor, fiind un indicator al performantei financiare a operatiunilor in desfasurare ale companiei, inclusiv a capacitatii acesteia de a acoperi cheltuieli suplimentare, precum cheltuieli de capital sau alte investitii, sau capacitatea de a gestiona datorii. Deprecierea si amortizarea sunt considerate costuri operationale, potrivit principiilor de contabilitate general acceptate (“GAAP“), insa aceste cheltuieli reprezinta in primul rand alocarea de costuri non-cash din perioada curenta, asociate cu bunuri de folosinta indelungata obtinute sau construite intr-o perioada anterioara. La Connex, nivelul OIBDA este folosit in mod curent de investitori, analisti si agentii de rating ca un indicator de baza pentru evaluarea, compararea periodica si estimarea performantei operationale, precum si pentru valoarea companiei pe piata comunicatiilor mobile. OIBDA nu trebuie luat in considerare in mod izolat fata de alti indicatori, si nici ca indicator alternativ al performantei, potrivit GAAP. Pentru reconcilierea OIBDA cu venitul net puteti consulta comunicatul de presa dat publicitatii de TIW, la data de 3 mai 2005.

Lidia Solomon
Director Relatii Publice
Phone: +4021 302 1000

lidia.solomon@connex.ro