Connex si RIM aduc BlackBerry in Romania

BUCURESTI - 19 aprilie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Connex si compania Research In Motion (RIM) (Nasdaq: RIMM; TSX: RIM) anunta astazi intentia de a oferi BlackBerry®, o platforma de varf pentru comunicatii mobile, utilizatorilor de telefonie mobila din Romania. BlackBerry va fi functional prin reteaua Connex GSM/GPRS din Romania, iar in sistem roaming international va fi disponibil in tarile in care Connex are stabilite acorduri pentru roaming GPRS*.

Connex si RIM aduc BlackBerry in Romania

BlackBerry asigura acces mobil permanent, prin simpla actionare a unei taste, catre e-mail si alte aplicatii de comunicare si informare, atat pentru clientii individuali, cat si pentru companii. Prin BlackBerry, abonatii Connex vor avea acces la e-mail, telefon, mesaje text, calendar, browser Internet, agenda electronica si aplicatii de date, prin intermediul unui singur dispozitiv integrat. Dotat cu un ecran color de inalta rezolutie, dispozitivul BlackBerry ofera imagini de o mare claritate avand la baza mai mult de 65.000 de culori, precum si un timp de operare indelungat al bateriei. Cu Blackberry, utilizatorii pot sa-si foloseasca, fara efort si de la distanta, contul de e-mail, programul intalnirilor si contactele, precum si alte aplicatii ce ruleaza pe serverul companiei.
“BlackBerry este o solutie de incredere, de aceea suntem bucurosi sa colaboram cu RIM in vederea includerii acestui instrument puternic de comunicare in portofoliul nostru de servicii”, a spus Ken Campbell, Chief Marketing Officer la Connex. “In Romania exista un sector antreprenorial cu o rata rapida de dezvoltare, iar noi dorim sa oferim produse inovative care sporesc nivelul comunicarii business si in scop personal a oamenilor de afaceri aflati in miscare. Utilizand BlackBerry de la Connex, abonatii nostri vor avea acces cu usurinta la comunicatii si informatii, atunci cand se afla in deplasare”.
“Popularitatea solutiei BlackBerry este intr-o crestere rapida si ne face placere sa colaboram cu Connex in vederea oferirii acestui serviciu utilizatorilor sai”, a declarat Don Morrison, Chief Operating Officer la Research In Motion. “Peste doua milioane de oameni se bucura deja de avantajele aduse de BlackBerry si credem ca utilizatorii Connex vor fi impresionati de puterea si libertatea oferite de solutia de conecitivitate mobila BlackBerry”.
Pentru clientii companii, aplicatia BlackBerry Enterprise Server™ se integreaza intr-un mod compact cu Microsoft® Exchange si IBM® Lotus® Domino™, operand impreuna cu sistemele existente ale companiei pentru acces mobil securizat, disponibil prin simpla actionare a unei taste, la email sau alte date ale companiei.
Pentru utilizatorii individuali si companiile cu nevoi reduse de comunicatii, BlackBerry Internet Service™ permite acces catre pana la zece conturi de e-mail de companie sau personale (inclusiv Microsoft Exchange, IBM Lotus Domino si multe alte conturi de e-mail de tip ISP), de la un singur dispozitiv.

Mai multe informatii vor fi disponibile in curand.

*Connex a incheiat parteneriate de roaming cu 55 de retele din 55 de tari/regiuni.

Despre Vodafone România

Despre Connex
Connex este prima retea video mobila din Romania, cu un numar de 4.910.000 de utilizatori, inregistrat la data de 31 decembrie 2004. Connex este marca inregistrata a MobiFon S.A., o filiala a Telesystem International Wireless Inc. (NASDAQ: TIWI; TSX: TIW). Actionarii principali ai Connex sunt Telesystem International Wireless (TIW), Canada, si Vodafone, Marea Britanie.

Despre Research In Motion (RIM)
Research In Motion este lider de piata in segmentul solutiilor inovative fara fir de design, productie si comercializare pentru piata internationala de comunicatii mobile. Prin dezvoltarea de pachete integrate hardware, software si de servicii compatibile cu multiple standarde de retea fara fir, RIM asigura platforme si solutii pentru acces in conditii excelente la informatie in timp real inclusiv email, telefon, mesaje SMS, Internet si aplicatii intranet. De asemenea, tehnologia RIM permite unei comunitati largi de dezvoltatori si producatori independenti sa mareasca potentialul produselor si serviciilor prin conexiuni de date fara fir. Portofoliul RIM de produse, servicii si tehnologii integrate premiate este utilizat de mii de organizatii din intreaga lume si includ platforma fara fir BlackBerry® wireless, linia de produse RIMWireless Handheld™, instrumente pentru dezvotarea de aplicatii, modem-uri radio si acorduri de licenta pentru hardware si software. Fondata in 1984 si avand centrul la Waterloo, Ontario, RIM are filiale in America de Nord, Europa si Asia Pacific. RIM este listata la Bursa de Actiuni Nasdaq (Nasdaq: RIMM) si la Bursa de Marfuri Toronto (TSX: RIM). Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.rim.com/ sau http://www.blackberry.com/.

Lidia Solomon
Director Relatii Publice
Phone: +4021 302 1000

lidia.solomon@connex.ro