“Frumoasa din Padurea Adormita –cel mai performant spectacol de balet”

BUCURESTI - 4 mai 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

‹“Frumoasa din Padurea Adormita”, prezentat de Kiev Theatre, este cu adevarat cel mai bun balet. Performanta sa a fost uimitoare si extrem de frumoasa. De fapt, acesta este unul dintre cele mai performante spectacole de balet pe care Spania le-a avut în ultimii douazeci de ani.' Prin aceste cuvinte, cunoscutul critic de balet spaniol Roger Salas, si-a exprimat în ziarul El Pais impresiile sale despre Trupa de Balet a Operei Nationale din Ucraina si a orchestrei sale. ›

“Frumoasa din Padurea Adormita –cel mai performant spectacol de balet”

Teatrul de Opera si Balet a oferit acest spectacol la Madrid, în toiul unei veri calduroase, fapt ce nu a împiedicat insa publicul sa umple teatrul la capacitatea sa maxima. Compania a jucat cu casele inchise pe parcursul celor sase saptamâni la Madrid. Publicul spaniol, recunoscut pentru temperamentul sau fierbinte, s-a dovedit a fi foarte receptiv la arta sentimentala si romantica oferita de dansatori de balet ucrainean, care au interpretat celebrele opere de balet create de Ceaikovski -' Lacul lebedelor', 'Spargatorul de nuci', 'Frumoasa din padurea adormita', precum si 'Romeo si Julieta' si 'Cenusareasa' realizate de Prokofiev.

De altfel, dedicatia, talentul si experienta absolut evidente ale balerinilor Teatrului de Opera si Balet din Kiev, au facut ca interpretarea de catre ei a spectacolului “Frumoasa din Padure Adormita” sa fie apreciata drept mult mai buna decat varianta interpretata de British Royal Ballet si Paris Opera. In comparatie cu compania din Kiev, nici chiar superioritatea pana acum evidenta a Teatrului August Balsoi - sanctuarul in care faima scolii rusesti de renume mondial de balet a fost conservata cu evlavie, nu pare a ramâne de necontestat prea mult timp, în aprecierea criticilor de balet spaniol.

Iata ca in luna mai si romanii vor avea oportunitatea de a savura aceasta reprezentatie de exceptie, caci Agentia Vreau Bilet ofera publicului spectator iubitor al artei adevarate aceasta reprezentatie extraordinara, ce se va concretiza printr-un turneu de exceptie astfel:.

•24 Mai - Timisoara - Sala Capitol
•25 Mai - Cluj - Casa de Cultura a Sindicatelor
•26 Mai - Bucuresti - Sala Palatului
•27 Mai - Constanta - Casa de Cultura a Studentilor
•28 Mai - Galati - Teatrul Liric 'Nae Leonard'
•29 Mai - Targu Mures - Palatul Culturii

“Teatrul de Opera si Balet din Kiev este extrem de apreciat la nivel international. Continuandu-ne misiunea prin care dorim sa oferim publicului spectator roman doar evenimente de inalta calitate artistica si culturala, baletul “Frumoasa din padurea adormita”, interpretat de aceasta celebra companie, va reprezenta expresia artei desavarsite si a talentului stralucitor”, mentioneaza Pepino Popescu, presedinte-director general Vreau Bilet.

Pentru spectacolul de la Bucuresti biletele sunt disponibile in reteaua Vreau Bilet - et. 2 - Unirea Shopping Center, si Carrefour Feeria – Baneasa Shopping City, , Pasajul Universitatii – agentia Trident Touring, la Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro. Preturile acestora variaza in functie de categoria de loc intre 35 Lei si 120 Lei. Pentru spectacolele din alta localitate, biletele pot fi achizitionate de la casieriile salilor de spectacol.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vreaubilet-ro/frumoasa-din-padurea-adormita-cel-mai-performant-spectacol-de-balet