Sfaturi si tehnici pentru folosirea corecta a fierastraului circular

BUCURESTI - 9 octombrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

E important sa inveti cum sa folosesti corect si in siguranta un fierastrau circular . Eficienta si randamentul au la baza cateva tehnici care te vor ajuta sa nu intampini probleme in momentul utilizarii circularului de mana.

pixabay.com

pixabay.com

Regleaza corect adancimea de taiere

In cazul in care stabilesti ca lama de taiere sa se afle la o adancime mult prea mare de taiere, aceasta decizie s-ar putea sa iti aduca si cateva probleme in timpul folosirii circularului de mana. In primul rand, e mult mai pericurlos sa folosesti o adancime mai mare decat cea necesara, deoarece o parte mult mai mare din lama va fi expusa.

In al doilea rand, e mai mult decat probabil ca fierastraul sa se blocheze atunci cand lama este situata mult prea jos fata de nivelul suprafetei materialului taiat. Lasand la o parte siguranta personala, lamele taie mult mai bine atunci cand sunt corect reglate.

Cum poti determina adancimea ideala de taiere? Pur si simplu asezi circularul pe marginea suprafetei obiectului pe care urmeaza sa-l tai, apesi butonul sau manerul care regleaza adancimea de taiere si pivotezi baza circularului pana cand lama ajunge sa depaseasca suprafata taiata cu aproximativ 1cm, cel mult 1.5cm.

Foloseste suporturi de sustinere

In momentul in care tai un placaj din lemn pe lungime sau latime cu ajutorul unui fierastrau circular de mana , asigura-te ca folosesti elemente de sustinere pe intreaga lungime a placajului pentru a evita ruperea acestuia. Mai precis, nicio parte a respectivului placaj nu trebuie sa fie suspendata in aer in timpul procesului.

Acorda atentie modului de sustinere a materialului taiat

Ca exemplu, e indicat sa nu tai niciodata o bucata de lemn care este sustinuta la fiecare dintre capetele sale de un suport de sprijin. E ca si cum ai taia creanga unui copac in timp ce stai pe ea. Motivul pentru care nu trebuie sa faci asta e unul cat se poate de simplu.

Atunci cand esti aproape sa termini taierea bucatii de lemn, aceasta se indoaie in urma presiunii si gravitatiei si intra in contact cu lama de taiere. Lama se poate bloca, iar materialul pe care tocmai l-ai taiat poate fi partial distrus.

Sfaturi pentru taierea pe lungime

Daca ai o bucata de lemn pe care vrei sa o tai pe lungime, fierastraul circular cu masa este, de regula, o solutie mai buna. Insa daca nu ai la indemana unul si taierea nu trebuie sa fie una foarte precisa, atunci poti face asta si cu un circular.

Cheia succesului unui astfel de proces este stabilitatea bucatii de lemn. In timp ce tai este esential ca lemmul sa nu se miste. Ca solutie pentru aceasta problema poti sa folosesti cateva cuie temporare cu care sa fixezi bucata de lemn de suportul pe care tai.

Aceste informatii au fost scrise cu sprijinul reprezentantilor portalului informativ www.fierastraucircular.ro