Tendinţe în tehnologie, dezvoltarea de jocuri, product management & investiţii de tip angel la How to Web 2014

BUCURESTI - 7 octombrie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, IT&C, Tehnologie, Internet

How to Web, cel mai important eveniment dedicat inovaţiei, tehnologiei şi antreprenoriatului din Europa de Sud-Est, va avea loc pe 20 şi 21 noiembrie în Bucureşti. Ajunsă la ediţia internaţională cu numărul 5, conferinţa are în acest an un format mai complex şi va aduce în discuţie pe scena principală teme precum antreprenoriatul şi tendinţe în tehnologie, în timp ce track-urile specializate vor oferi audienţei oportunitatea de a învăţa mai multe despre dezvoltarea de produse tech, crearea de jocuri, sau bune practici pentru investitorii de tip angel. Biletele very early bird sunt disponibile pe site-ul evenimentului http://howtoweb.co până miercuri, 22 octombrie.

Cea de a cincea ediţie internaţională a How to Web reprezintă un nou început pentru conferinţă: evenimentul se maturizează şi propune audienţei un format mai complex care tratează în profunzime subiecte specifice.

Pe scena principală a evenimentului vor fi abordate subiecte precum dezvoltarea de produse tech cu potenţial disruptiv, tendinţele care vor avea un impact semnificativ asupra industriei la nivel global, obţinerea de investiţii sau antreprenoriatul în tehnologie.

How to Web Conference 2014 aduce în faţa audienţei lideri în tehnologie şi profesionişti consacraţi la nivel mondial care îşi vor împărtăşi experienţa şi cunoştinţele acumulate de-a lungul timpului. Printre invitaţii care au confirmat până în prezent participarea la eveniment se numără: Manuel Heilmann (Co-Fondator & CEO Coinzone, startup care permite utilizatorilor să efectueze tranzacţii cu monede digitale precum Bitcoin), Ze Pinto Ferreira (Co-Fondator şi CEO FNV Labs, companie care produce Mellow, prima maşină de gătit sous-vide controlată prin smartphone, care a avut o campanie de crowdfunding suprafinanţată cu 300%), Florian Meissner (CEO & Co-Fondator EyeEm, Germania, comunitate a pasionaţilor de fotografie care înregistrează o creştere rapidă, având în prezent peste 10 milioane de utilizatori), Paul Papadimitrou (Innovation Strategist, UK, analist cunoscut la nivel internaţional care a vorbit la evenimente precum LeWeb – Paris, Londra; SXW – SUA sau Social and Digital Marketing Conference – New York, Singapore, London), Michael Ni (Senior VP Marketing & Products Avangate, US, companie care a fost achiziţionată anul trecut de fondul de investiţii Francisco Partners) sau Dennis Cox (Chief Product Officer IXIA, US, antreprenor a cărui companie a fost cumpărată de IXIA în 2012 pentru 160 milioane USD).

În paralel vor fi organizate trei track-uri specializate despre product management, dezvoltarea de jocuri şi investiţiile de tip angel, care vor oferi unor categorii specifice de audienţă şansa de a acumula cunoştinţe şi competenţe relevante pentru domeniile lor de interes, precum şi oportunitatea de a interacţiona cu profesionişti de top din industrie.

Astfel, PRODUCT TRACK, dezvoltat în colaborare cu Mozaic Works, va aduce în discuţie subiecte precum product management, prioritizarea etapelor de dezvoltare a produsului şi coordonarea activităţilor pentru o execuţie impecabilă. Ragnar Saas (Co-Fondator PipeDrive) sau Mark Tolmacs (Product Manager Ustream) se numără printre specialiştii care vor vorbi despre product management la cele mai înalte standarde şi vor împărtăşi bune practici şi poveşti de succes.

Dezvoltatorii de jocuri vor avea la rândul lor oportunitatea de a învăţa din experienţa unora dintre cele mai importante companii de gaming din regiune participând la GAME DEVELOPMENT TRACK, organizat în colaborare cu Romanian Game Developers Association (RGDA) cu sprijinul King şi Mobility Games. Profesionişti cunoscuţi din industrie precum Vlad Micu (Head of Studio, Critical Force Entertainment) sau Mathieu Muller (Field Engineer, Unity Technologies) vor oferi exemple practice şi studii de caz care vor ajuta participanţii să înţeleagă cum funcţionează industria şi care sunt mecanismele din spatele unor titluri de succes.

Organizat în colaborare cu Angelsbootcamp cu sprijinul Trento Rise, ANGEL INVESTMENT TRACK este un eveniment adresat investitorilor de tip angel şi aduce în discuţie bunele practici în domeniu. Jonathan Bixby (Director Executiv GrowLab, care a ridicat cea mai mare rundă de finanţare de tip business angel din istoria Canadei), Rune Theill (Co-Fondator & Program Director Rockstart Accelerator), Simon Jenner (investitor şi Co-Fondator Oxygen Accelerator), Adrian Gheară (investitor de tip angel care a finanţat 123ContactForm), Mălin Ştefănescu (investitor de tip angel care a susţinut Green Horse Games), Lyuben Belov (investitor de tip angel şi Managing Director LauncHub) şi alţi investitori şi reprezentanţi ai programelor de accelerare din întreaga lume vor vorbi despre modalitatea în care poţi încheia cele mai bune runde de investiţii, aspectele legale sau posibile modalităţi de colaborare pentru a identifica şi investi în startup-uri cu potenţial.

How to Web Conference 2014 este un eveniment organizat cu sprijinul partenerilor principali Telekom România, IXIA, Bitdefender şi Grapefruit şi al partenerilor Avangate, Softlayer, CyberGhost, Hub:raum, Domain.me, Ambasada Canadei în România şi Reea şi va avea loc pe 20 şi 21 noiembrie la Crystal Palace Ballrooms, Bucureşti. Biletele de tip „very early bird” sunt disponibile până miercuri, 22 octombrie, pe site-ul conferinţei http://2014.howtoweb.co/tickets/

Startup-urile early stage din Europa Centrală şi de Est care dezvoltă produse inovatoare în domeniul tehnologiei pot aplica la cea de a treia ediţie Startup Spotlight, competiţie şi program de mentorat adresat celor mai performante 32 de echipe din regiune care va avea loc în paralel cu How to Web Conference 2014. Finaliştii care vor fi acceptaţi în program vor intra astfel în cursa pentru premiile în valoare totală de 20.000 USD oferite de IXIA, partener principal Startup Spotlight, şi vor participa la sesiuni de mentorat şi workshop-uri dedicate. Aplicaţiile la Startup Spotlight sunt deschise până pe 20 octombrie şi se realizează online pe site-ul programului http://startupspotlight.co

Mediatizarea evenimentului este asigurată de parterii media principali Netocratic, Inventures.eu, Newtrend.bg, IT Dogadjaji, Digjitale, The Pole Society, Adevărul Tech, Play Tech, Hotnews.ro, Forbes România, Wall Street, Capital, Yoda, Times New Roman şi de partenerii media Cariere, Business Review, Business Woman, Business Cover, Business 24, Incont.ro, Manager Express, Today Software Magazine, Gadget Trends, Comunicaţii Mobile, PC World, Agora, Games Arena, Ctrl-D, Startups.ro, România Liberă, Academia Caţavencu, Evenimentul Zilei, Zelist, Comunicatedepresa.ro, Ziare.com şi Ejobs.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/wembrio/tendinte-in-tehnologie-dezvoltarea-de-jocuri-product-management-investitii-de-tip-angel-la-how-to-web-2014