Comunicat post-eveniment seminar de informare Alexandria “Acţiuni strategice pentru dezvoltare strategică” ID 130472

BUCURESTI - 24 aprilie 2015

Comunicat tip General in Social

Joi, 23 aprilie 2015, la Primăria Municipiului Alexandria s-a desfăşurat seminarul de informare privind stadiul de implementare al proiectului “Acţiuni strategice pentru dezvoltare strategică”, derulat de către Austromed Holding srl, în parteneriat cu bit education & consulting România SRL, Asociaţia Comunelor din România şi expertul transnaţional bit management Beratung GmbH.
Proiectul, în valoare totală de 15.774.731,30 lei, este o aplicaţie a strategiei Uniunii Europene de integrare profesională şi îmbunătăţire durabilă a nivelului de trai al persoanelor defavorizate şi se desfăşoară în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!” cu finanţare nerambursabilă din Fondul Social European.

La eveniment au fost prezenţi, din partea echipei de proiect, dl. George Enescu, responsabil cu activităţile transnaţionale şi dl. Alexandru Lăpuşan, manager de proiect, dl. Atanase Ionescu, primarul comunei Măgura, reprezentanţi ai unor autorităţi locale şi alte persoane implicate în proiect, formatori, absolvenţi şi viitori cursanţi, precum şi reprezentanţi ai presei din jud. Teleorman.

În cadrul evenimentului, dl. Alexandru Lăpuşan a remarcat conlucrarea benefică dintre implicarea autorităţilor locale şi seriozitatea cursanţilor, care a convins echipa de proiect să aleagă tot această zonă pentru desfăşurarea cursurilor de perfecţionare – competenţe IT şi antreprenoriale. Cursurile IT încep la mijlocul lunii mai şi se desfăşoară pe parcursul a 10 zile, iar cele de competenţe antreprenoriale durează 16 zile şi presupun trei etape: cursul propriu-zis, sesiunea de consiliere de grup şi consilierea individuală. Celor mai bune planuri de afaceri, cu şanse mari de implementare, le vor fi acordate premii în valoare de până la 10.000 lei.

Dl. George Enescu, responsabil cu activităţile transnaţionale, a adus în discuţie rolul specific al fiecărui partener implicat în proiect şi a subliniat tradiţia bit management Austria în formarea profesională. Caracterul transnaţional al proiectului a crescut încrederea cursanţilor în rezultatele acestuia, iar expertiza Austromed Holding garantează o bună adaptare la realităţile societăţii româneşti.

*       *

*

Obiectivul general al proiectului răspunde cerințelor pieței muncii din România, vizează facilitarea integrării ocupaționale, deschizând grupului ţintă participant perspectiva unui loc de muncă atractiv și durabil, capabil să îi asigure un venit decent. În acest scop, parteneriatul condus de Austromed Holding srl efectuează cursuri de calificare în profesii cu înaltă valoare socială, aflate în expansiune în România şi cu mare căutare în ţări dezvoltate ale Uniunii Europene: „îngrijitoare bătrâni la domiciliu”, “îngrijitoare copii la domiciliu” și “ospătari”. Cursurile de calificare pot fi completate cu cele de „competenţe informatice”, destinate dezvoltării abilităților de lucru cu computerul, și cele de „competenţe antreprenoriale”, indispensabile înfiinţării şi conducerii propriei afaceri.

 

 Date de contact pentru informaţii suplimentare:

Alexandru Lăpușan, manager de proiect

Austromed Holding SRL

Tel: 0732 33 88 77, fax: 021/317 49 17

e-mail: 130472-manager@austromed.ro

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/whizz-communication-srl/comunicat-post-eveniment-seminar-de-informare-alexandria-actiuni-strategice-pentru-dezvoltare-strategica-id-130472