Comunicat post-eveniment seminar de informare Doicești "Acțiuni strategice pentru dezvoltare strategică" ID 130472

BUCURESTI - 30 aprilie 2015

Comunicat tip General in Social

Marți, 28 aprilie 2015, la Casa de Cultură din comuna Doiceşti, jud. Dâmboviţa s-a desfăşurat seminarul de informare privind stadiul de implementare al proiectului “Acţiuni strategice pentru dezvoltare strategică”, derulat de către Austromed Holding srl, în parteneriat cu bit education & consulting România SRL, Asociaţia Comunelor din România şi expertul transnaţional bit management Beratung GmbH.

Proiectul, în valoare totală de 15.774.731,30 lei, este o aplicaţie a strategiei Uniunii Europene de integrare profesională şi îmbunătăţire durabilă a nivelului de trai al persoanelor defavorizate şi se desfăşoară în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!” cu finanţare nerambursabilă din Fondul Social European.

La eveniment au fost prezenţi, din partea echipei de proiect, dl. Alexandru Lăpuşan, manager de proiect, dna. Mirona Daia, responsabil formare și consiliere, dna. Cornelia Milea și dna. Lavinia Zamșa, formatori în cadrul proiectului, alte persoane implicate în proiect, absolvenţi şi viitori cursanţi.

În cadrul evenimentului, dna. Mirona Daia a prezentat rezultatele cursurilor de calificare finalizate de „baby-sitter” și “îngrijitori bătrâni la domiciliu” din localitatea Doicești, jud. Dâmbovița. Totodată, şi-a exprimat satisfacția pentru rezultatele foarte bune obținute la examenele de certificare, care dovedesc un nivel ridicat de cunoștințe atât de ordin teoretic, cât și practic, și a evidenţiat contribuţia membrilor echipei de proiect.

Dna. Lavinia Zamșa și-a exprimat bucuria pentru relațiile sociale și de prietenie care s-au dezvoltat pe parcursul derulării proiectului, manifestându-și mulţumirea că formatorii şi cursanţii au creat împreună adevărate echipe de lucru. Totodată, a afirmat că rezultatele bune obținute de cursanți o conving să îi recomande pe aceștia pentru posturi adecvate calificării.

Dna. Cornelia Milea a felicitat cursanții pentru interes și implicare, pentru modul sârguincios de comportare și pentru rezultatele obținute, și și-a exprimat speranța că viitorii cursanți vor da dovadă de aceleași calități. Totodată, a mulțumit grădiniței din comuna Doicești pentru că a permis desfășurarea activităților practice în cadrul instituției.

La finalul seminarului, au fost înmânate certificatelele de absolvire cursanţilor care au încheiat prima serie de cursuri de calificare pentru “baby-sitter” și “îngrijitori bătrâni la domiciliu”, certificate valabile în orice stat membru al Uniunii Europene.

 

*       *

*

Obiectivul general al proiectului răspunde cerințelor pieței muncii din România, vizează facilitarea integrării ocupaționale, deschizând grupului ţintă participant perspectiva unui loc de muncă atractiv și durabil, capabil să îi asigure un venit decent. În acest scop, parteneriatul condus de Austromed Holding srl efectuează cursuri de calificare în profesii cu înaltă valoare socială, aflate în expansiune în România şi cu mare căutare în ţări dezvoltate ale Uniunii Europene: „îngrijitoare bătrâni la domiciliu”, “îngrijitoare copii la domiciliu” și “ospătari”. Cursurile de calificare pot fi completate cu cele de „competenţe informatice”, destinate dezvoltării abilităților de lucru cu computerul, și cele de „competenţe antreprenoriale”, indispensabile înfiinţării şi conducerii propriei afaceri.

 

Date de contact pentru informaţii suplimentare:

Alexandru Lăpușan, manager de proiect

Austromed Holding SRL

Tel: 0732 33 88 77, fax: 021/317 49 17

e-mail: 130472-manager@austromed.ro

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/whizz-communication-srl/comunicat-post-eveniment-seminar-de-informare-doice-ti-ac-iuni-strategice-pentru-dezvoltare-strategica-id-130472