Geoană sfidează România: şi-a luat concediu!

BUCURESTI - 11 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Politic

Deputatul PD-L Dan-Radu Zătreanu a criticat în termeni foarte duri atitudinea preşedintelui Senatului Mircea Geoană, care, în plină criză politică, şi-a luat concediu:
“Este o sfidare la adresa românilor ca în aceste momente de grea încercare economică pentru România, când toată clasa politică ar trebui să muncească din greu la găsirea soluţiilor pentru ieşirea din criză, al doilea om din stat să-şi pună coada pe spinare, cum se spune în popor, şi să lase treburile baltă.”

Indignarea deputatului PD-L este cu atât mai mare, cu cât descalificabila absenţă a lui Geoană de la Senat împiedică convocarea celor două camere în plenul cărora noul premier desemnat Liviu Negoiţă ar urma să-şi prezinte echipa de guvernare. “Geoană vrea să fie preşedinte, dar se comportă în continuare ca un aghiotant. Îi întoarce Iliescu cheiţa la spate şi el, până se termină arcul, merge fără direcţie, lovindu-se cu capul de pereţi, de picioare de scaune, de colţuri de mese, ca o jucărie mecanică. Se tot laudă că a fost ambasador încă de copil, uitând că asta s-a datorat tatălui său, general aflat la butoane în acele vremuri. Din spiritul militar nu a învăţat onarea, ci l-a tradus în obedienţă, în care a excelat prin bine-cunoscuta scrisoarea de supuşenie adresată nou-instalatului preşedinte Emil Constantinescu, căruia încerca să-i câştige graţiile după ce servise la masa lui Iliescu. Acum s-a întors ca picol la aceeaşi masă, “tătucul” iertându-l după ce i-a vărsat farfuriile pe pantaloni, căci, vorba aceea, e prostănac, dar e prostănacul nostru, nu?”

Acuzaţiile deputatului Zătreanu s-au îndreptat şi asupra colegilor săi din Parlament care şi-au uitat promisiunile făcute celor care le-au acordat votul uninominal şi servesc acum exclusiv intereselor de partid. Dan-Radu Zătreanu nu crede în aşa-zisa majoritate trâmbiţată de 65% care, de fapt, la votul pentru Guverul Croitoru s-a dovedit a fi de doar 53%, cât reprezintă cele 250 de voturi împotrivă, dintre cele 471 de mandate de parlamentari. “Dacă 322 nu au fost de-ajuns când şi-au dorit să demită preşedintele, cum îşi pot închipui că acum, cu 250 de voturi încăpăţânate, pot ţine ţara pe loc? Vor face rău, indubitabil, dar voinţa poporului n-o pot schimba: reformarea Statului şi a clasei politice este un proces ireversibil care pote fi întârziat de cramponările PSD şi PNL, dar în niciun caz nu poate fi oprit!” – a ţinut să precizeze Dan-Radu Zătreanu.

Nici liderul PNL nu a scăpat de criticile deputatului Zătreanu, în opinia căruia bunul-simţ trâmbiţat nu are nimic de-a face cu adevărata structură interioară a lui Crin Antonescu: “Consideraţi că este de bun-simţ să lansezi gogoriţa cu Johannis, ştiind bine că intenţia ascunsă este instalarea lui Patriciu ca prim-ministru al României? Sau să uiţi dezastrul din guvernarea liberală şi acum să te faci că nici usturoi n-ai mâncat, nici gura nu-ţi miroase, doar prin simpla includere între paranteze a perioadei Tăriceanu? De bun-simţ este să te faci că plângi de dragul ţării tale, dar să-ţi proiectezi cele mai importante momente ale vieţii, cum ar fi căsătoria, departe de graniţele unei Românii care crezi că nu te mai încape?”- a întrebat retoric deputatul Zătreanu.

“Nu există niciun motiv pentru a se respinge un guvern Negoiţă, afară doar de neconformitatea propunerii preşedintelui cu interesele GRIVCO, care, pentru cine nu ştie, înseamnă Grupul Industrial Voiculescu and Company, Felix-Turnătorul reuşind să-i ataşeze la remorca partidului său fantomă atât pe pesedişti, cât şi pe penelişti. Care ar fi motivele să respingi echipa unui premier care a fost validat ca primar cu 80% dintre voturile cetăţenilor şi care a făcut din cel mai populat sector al Capitalei un colţ de rai, în care oricine şi-ar dori să trăiască. Negoiţă este un excelent administrator, de formaţie juridică şi cu o bogată experienţă politică, ce poate aduce înapoi cele 1,5 miliarde de euro de la FMI, bani de care au atâta nevoie românii pentru a-şi primi salariile şi pensiile la timp. Liviu Negoiţă a dovedit ce însemnă performanţa în administraţia publică şi poate implementa cu succes managementul performant la nivelul Guvernului României, ceea ce ar însemna inclusiv absobţia fondurilor europene de coeziune. Respingerea guvernului Negoiţă ar fi un nou act de inconştienţă al coaliţiei împotriva preşedintelui Traian Băsescu, în fapt, o coaliţie anti-România, o coaliţie antiromâni care, cu siguranţă, va fi sancţionată la vot!”, a încheiat deputatul Dan-Radu Zătreanu.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zebra-media-advertising/geoana-sfideaza-romania-si-a-luat-concediu