CARMAN, atacă puternic piaţa de mezeluri

BUCURESTI - 9 iunie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Urziceni, 8 iunie 2006. S-a inaugurat noua “Fabrică de preparate din carne – CARMAN”, o investiţie de 2 milioane de euro. Construită în colaborare cu Guvernul României şi Agenţia Sapard, fabrica devine funcţională cu două luni înainte de data limită de punere în funcţiune.

CARMAN, atacă puternic piaţa de mezeluri

Noua fabrică, are o suprafaţă de 2400 de mp şi este construită conform standardelor de igiena şi tehnologie reglementate de Uniunea Europeană. Cu un aspect modern şi cu echipamente de tehnologie avansată, noua fabrică are o capacitate de producţie de 20 t/zi.

Fabrica este dotată cu un spaţiu de congelare de 150 t, cu laborator propriu în care este verificată calitatea produselor de către personalul de specialitate şi cu echipamente speciale de menţinere a condiţiilor de igienă şi salubritate. Procesul tehnologic de preparare a cărnii este asigurat prin sisteme automatizate performante, angajaţilor revenindu-le rolul de a supraveghea parametrii tehnici şi calitativi ai utilajelor.

În prezent, gama de preparate Carman cuprinde sortimente variate de produse fiert-afumate (tradiţionale), crud-uscate şi specialităţi. Stabilind un raport bun preţ-calitate mezelurile Carman se adresează, unui segment de piaţa mediu şi premium.

Mezelurile Carman sunt distribuite printr-o reţea de maşini proprii în 10 judeţe ale ţării. În viitorul apropiat, urmează extinderea pieţei de desfacere pe întreg teritoriul ţării şi pătrunderea în reţele de hipermarketuri, precum şi mărirea numărului de magazine proprii. De asemenea, strategia de dezvoltare pe termen mediu vizează creşterea reţelei de distribuţie şi a forţei de vânzări proprii. „Acum, că am reuşit într-un timp record sa înălţăm această fabrică, deja ne-am stabilit noi provocări. Următorul nostru obiectiv este să extindem gama de produse Carman şi să construim o noua divizie specializată de produse crud-uscate.”, a declarat domnul Constantin Sava, director general.

În prezent, Carman are 45 de angajaţi şi tinde sa devină un factor de stabilite social pentru oraşul Urziceni, oferind noi locuri de munca.

Despre Zebrano

Carman, a fost înfiinţată în anul 1992, are cu capital integral privat şi este deţinuta de domnul Constantin Sava. „O nouă etapă în dezvoltarea companiei a început. Pe o piaţă concurenţială, dominată de jucători puternici şi de imenenta integrare europeană, este clar că lupta este acerbă pentru menţinerea cotelor de piaţă; însă suntem siguri că vom reuşi să ne clasăm printe preferinţele consumatorilor dacă respectăm doar câteva principii de baza, cu care suntem deja obişnuiţi, şi anume, seriozitatea şi grija continuă faţă de calitatea produselor noastre”, spune dl. Sava.

Oana Ţancu
oana@zebrano.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zebrano/carman-ataca-puternic-piata-de-mezeluri