ZERO CASH SRL


Descrierea companiei ZERO CASH SRL

Despre piata de comert electronic din Romania
Desi aflata inca la inceput, piata de comert electronic din Romania realizeaza deja tranzactii in valoare de cateva milioane de Euro pe luna dar potentialul este foarte mare. Bancile au eliminat restrictiile pentru tranzactionarea pe Internet iar numarul celor care au implementat 3D Secure – cel mai inalt standard de securizare a tranzactiilor pe Internet – a ajuns la opt (BCR, BRD, Raiffeisen Bank, HVB-Tiriac, CEC, Alpha Bank, Romexterra Bank si Banca Transilvania – in curs de configurare). Posesorii de card pot tranzactiona pe Internet nesecurizat sau prin intermediul 3D Secure. In prezent, cardurile activate in sistemul 3D Secure sunt in jur de 4.000 iar volumul de tranzactionare a depasit 10.000 de tranzactii pe luna.
In conformitate cu statisticile RomCard, media unei tranzactii pe Internet cu un card emis in moneda locala este de 160 RON, in vreme ce pe cardurile emise in strainatate, in functie de valuta in care au fost emise, se inregistreaza 180 USD si 210 EUR. Valoarea totala a tranzactiilor de comert electronic procesate de catre RomCard in primele noua luni din 2006 s-a ridicat la 7,3 milioane RON, 3,2 milioane USD si 1,2 milioane Euro.
De asemenea, in piata sunt operationale mai multe companii cu rol de integrator de servicii pentru cei care isi doresc sa vanda si in mediul virtual iar lista magazinelor virtuale din Romania creste intr-un ritm de 20-30 pe luna.

In ultimul an, companii cu mare impact la public - precum lantul de magazine Altex si companiile de telefonie mobila Vodafone si Orange - si-au transformat site-urile proprii in magazine virtuale, deschise pentru plata prin card bancar. Mai mult, in piata sunt create conditiile ca din 2007 sa asistam la efectuarea primelor tranzactii de mobile commerce in Romania care au la baza contul de card bancar.

Comunicate ZERO CASH SRL :

Vezi toate comunicatele companiei ZERO CASH SRL.