Cami Comexim – liderul reciclarii de calitate

BUCURESTI - 16 aprilie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Compania Cami Comexim din Bucuresti , infiintata in urma cu 21 de ani, este lider recunoscut pe piata reciclarii hartiei, cartonului si a maselor plastice, atat prin calitatea serviciilor oferite partenerilor de afaceri, cat si prin seriozitatea si profesionalismul angajatilor.

Cami Comexim – liderul reciclarii de calitate

Experienta in domeniu si portofolul impresionant al clientilor sunt principalele atuu-uri care fac din firma Cami Comexim partenerul ideal in domeniul reciclarii deseurilor.

In ultimii ani, in Romania s-a pus un accent deosebit pe reciclare , aceasta fiind vitala pentru mediul inconjurator. Si tot mai multe firme s-au specializat in colectarea si valorificarea deseurile reciclabile nemetalice (hartie,carton si mase plastice), chiar si de la domiciliul clientului.

Cami Comexim, ca orice firma care se respecta, opteaza pentru varianta cantaririi la furnizor, platile pentru cantitatile de pana in 2000 kg achitandu-se numerar. In plus, toate comenzile primite sunt onorate de personalul calificat al firmei in maxim 48 ore.

Compania Cami Comexim din Bucuresti a reusit prin profesionalism si responsabilitate sa dezvolte o afacere de anvergura, ce vine in intampinarea cerintelor clientilor din intreaga tara.

Transportul si manipularea deseurilor reciclabile sunt asigurate de catre personalul angajat al Cami Comexim cu promptitudine si seriozitate, deseurile colectate ajungand in locuri speciale de depozitare, unde sunt sortate, balotate si livrate beneficiarilor.

Oricine poate recicla chiar si de acasa, cu un minim de efort. In plus, reciclarea hartiei si a deseurilor din hartie rezolva cu succes si problema depozitarii deseurilor, atat din punctul de vedere al costurilor cat si din cel al transportului.

Hartia este biodegradabila, iar putrezirea ei in pamant duce la producerea metanului, periculos datorita gazelor cu efect de sera.

Etapele reciclarii hartiei sunt bine gandite si structurate in cadrul companiei Cami Comexim:

Deseurile de hartie sunt macinate, amestecate cu apa si cu anumiti compusi chimici, obtinandu-se pasta de hartie.Amestecul este apoi diluat cu apa si trecut printr-un sistem de centrifugare unde se extrag resturile de plastic, lemn, piatra, sticla, materiale aderente, agrafe de hartie etc.Ulterior pasta e preseaza, pentru eliminarea apei, dupa care incepe framantarea. Fibrele din pasta se freaca unele de altele, ies din material cerneala si tusul si incet-incet pasta incepe sa se albeasca sub interventia compusilor chimiciSurfactanti, substantele chimice ce antreneaza particulele de cerneala, murdaria, lipiciul si alte impuritati, se adauga si ele in compozitie, acestea ridicand la suprafata toate rezidurile

De ce se impune reciclarea deseurilor din hartie ?

Anual, 14 milioane de hectare de padure sunt defrisate pentru fabricarea hartiei, pentru o tona de hartie obisnuita folosindu-se 2-4 tone de lemn (aproximativ 20 de copaci). Copacii ocupa un rol primordial in mentinerea ecosistemului, ei fiind principalii ‘responsabili’ pentru stocarea unor cantitati uriase de carbon, fenomen ce are ca finalitate reducerea efectului de sera si protejarea atmosferei.

Recicland o singura tona de hartie salvati de la taiere 17 copaci, procesul de reciclare fiind cu 65% mai ieftin decat cel de fabricare al hartiei.

Prin masuri de reciclare putem contribui cu totii la evitarea unui dezastru al ecosistemului, cu atat mai mult cu cat 48% din consumul total de hartie il reprezinta ambalajele, iar 30% ii revine hartiei pentru tiparit si scris.

Hartia se fabrica din fibrele de celuloza provenite din lemnul arborilor, ea avand in componenta sa  5% apa. In functie de destinatie, orice hartie este tratata chimic, calitatea finala fiind data de aditivii adaugati in compozitie. O hartie devine cu atat mai alba cu cat in procesul de fabricatie sunt adaugati mai multi aditivi. Cea mai buna hartie este cea folosita in procesul de  fabricare a caietelor si a colilor pentru copiatoare, tot ea fiind si cea care se recicleaza cel mai bine.

Studiile au demonstrat ca pentru fiecare tona de hartie produsa din reciclare si nu din valorificarea copacilor poluarea atmosferica se reduce cu75%, facandu-se in acelasi timp economie si de 30 de tone de apa. In plus, pentru albirea hartiei reciclate se foloseste oxigenul si nu clorul, cum se procedeaza in cazul hartiei produse din lemn.

Compania Cami Comexim va sta la dispozitie non-stop, cu utilaje performante si personal calificat, gata sa va onoreze toate comenzile in materia reciclarii deseurilor.

Firma poate colecta si valorifica hartie, carton, folie transparenta si colorata, fier, tabla, PET, navete din plastic, scaune, mese, cupru si aluminiu.

Alege protejarea ecosistemului, opteaza pentru reciclarea deseurilor!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zoom-biz/cami-comexim-liderul-reciclarii-de-calitate